Caractere tari din Banat au ieşit victorioase în lupta cu bolile necruţătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Iovi „priveşte“ încrezător spre viitor, deşi şi-a pierdut vederea într-o explozie
Marius Iovi „priveşte“ încrezător spre viitor, deşi şi-a pierdut vederea într-o explozie

Oamenii îşi dovedesc forţa prin modul în care reuşesc să depăşească situaţiile critice. Ziarul „Adevărul de Seară” Timişoara a derulat o campanie prin care a prezentat cazuri dramatice, dar cu final fericit, ale unor oameni puternici.

Iniţiativa campaniei a pornit de la cazul Danei Dobromir, o tânăra diagnosticată cu cancer limfatic după ce nouă luni a umblat prin mai multe spitale din Banat şi a fost tratată pentru altceva. Nici măcar după ce a aflat ce boală are nu a fost băgată în seamă. Cu toate acestea, Dana a continuat lupta, a ajuns să se trateze într-un spital din Germania, unde cancerul dă înapoi. Tânăra i-a iertat pe medicii care au condamnat-o la moarte în România.

Rănit în Irak

Un alt caz impresionant este cel al lui Marius Iovi, militarul timişorean rănit în războiul din Irak. În 2007, în timp ce era într-o misiune în Irak, Marius a fost rănit într-o explozie. O schijă i-a perforat ochiul drept, cu care nu mai vede, iar nervul optic al ochiului stâng i-a fost afectat în proporţie de 90 la sută.

Vede lumea altfel decât cu ochii

Tânărul a umblat prin spitalele din întreaga lume mai mult de un an. A urmat un curs de reabilitare în Statele Unite ale Americii, unde a învăţat să vadă lumea altfel decât cu ochii. Acum Marius se descurcă singur, a rămas în cadrul armatei, fiind reporter la emisiunea armatei, de la Radio Timişoara. Tânărul se gândeşte cu optimism la viitor. S-a înscris la Liceul Teoretic „Iris” şi vrea să avanseze în grad.


„Mă concentrez pe viitorul meu. Vreau să-mi termin şcoala”, a explicat Marius, zâmbind optimist. Cu acelaşi zâmbet în colţul gurii, Marius a mărturisit că vrea ca în viitor să găsească o fată care să îl iubească aşa cum este şi să întemeieze împreună o familie. Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, în timp ce se juca de-a v-aţi ascunselea. Bărbatul a dat dovadă de o tărie ieşită din comun şi a trecut peste handicap, iar acum are o soţie, trei copii şi o casă frumoasă în care locuieşte cu familia. „A fost o perioadă critică în viaţa mea, cu o adolescenţă rebelă. Eram revoltat împotriva lui Dumnezeu că m-a lăsat fără mâini. După 17 ani de rugăciuni fierbinţi în care m-am rugat la Dumnezeu pentru mâini, am primit răspunsul. Mâinile mele sunt soţia mea, care m-a acceptat aşa cum sunt”, a spus Sergiu. O poveste impresionantă are şi Remus Scrob, şeful secţiei Criminalistică din cadrul Poliţiei Timiş. Acesta a fost diagnosticat cu leucemie. Cu toate acestea, a continuat să meargă la lucru, iar în timpul unui concediu de odihnă a făcut transplantul de măduvă care l-a însănătoşit.

Hazardul care schimbă vieţi

Costel Pîrnău a suferit un accident de tramvai la 17 ani, în urma căruia a rămas fără mâna stângă, iar ambele picioare i-au fost amputate de la genunchi. A trecut peste toate greutăţile, a ajuns să lucreze o perioadă ca zidar, iar acum cântă la nai, scrie poezii şi vrea să publice o carte despre viaţa sa. Andrei Strătilă şi-a pierdut vederea la 11 ani. Cu toate acestea a reuşit să facă o facultate, iar acum cântă la tobe în trupa Hobo Sapiens. Şi Ghizela Ghereben are o poveste interesantă. Ea are dizabilităţi psihice şi, cu toate acestea, a luat locul doi la concursul Eurovision pentru persoane cu dizabilităţi.

17 ani
avea Costel Pîrnău când a suferit accidentul care i-a schimbat viaţa

Dana Dobromir, cea care a inspirat campania „Caractere tari“, a fost mai puternică decât cancerul

Citiţi despre fiecare CARACTERE TARE:

Costel Pîrnău, zidarul fără picioare şi o mână cântă la nai şi compune poezii



Ghizela Ghereben a ocupat locul doi la Eurovisionul pentru persoane cu handicap





Marius Iovi şi-a pierdut lumina ochilor în războiul din Irak, dar a ieşit învingător



Costel Pîrnău are mari planuri pentru viitor
Ghizela face orice activitate cu zâmbetul pe buze
Marius Iovi zâmbeşte când povesteşte despre planurile de viitor

Remus Scrob, şeful criminaliştilor care a învins leucemia, mizând pe vindecarea prin muncă

Remus Scrob îşi aminteşte cu plăcere de doctorii care l-au tratat în Italia

Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă

Sergiu Nichescu şi familia în curtea casei

Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul

Andrei Strătilă se vede în câţiva ani alături de o soţie şi un copil

Dana Dobromir a fost mai puternică decât cancerul

Dana Dobromir este acum internată într-un spital din Germania
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite