Andrei, toboşarul orb care studiază Dreptul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Strătilă se vede în câţiva ani alături de o soţie şi un copil
Andrei Strătilă se vede în câţiva ani alături de o soţie şi un copil

Deşi şi-a pierdut vederea, Andrei Strătilă a excelat în muzică şi a făcut o facultate deloc uşoară. În afara cursurilor de la universitate, Andrei îşi petrece timpul în sala de repetiţii, bătând la tobe pentru trupa Hobo Sapiens.

Citiţi şi:

A rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă

Dana a fost mai puternică decât boala

Îl vezi mereu purtând o pereche de ochelari de soare negri şi opaci. Dezinvoltura pe care o afişează nu lasă loc nici pentru o vagă suspiciune că ochelarii aceia ar ascunde ceva. Însă ei chiar ascund o poveste de viaţă. Când avea 11 ani, Andrei a avut un accident, în urma căruia şi-a pierdut vederea. Pe atunci locuia în Republica Moldova, ţara sa natală. Câţiva ani mai târziu, viaţa l-a adus însă în România, în Buzău, la recomandarea unui prieten.
Aici şi-a continuat şcoala, iar ambiţia şi determinarea l-au făcut să fie premiant în toţi anii de şcoală. La terminarea liceului, s-a decis să se înscrie la Facultatea de Drept din Timişoara. Nu i-a fost uşor, deoarece conducerea facultăţii nu mai întâlnise un asemenea caz şi nu se gândise că e posibil ca o persoană care nu vede să vrea şi să poată face o facultate.
Într-un final, Andrei a reuşit să îi facă pe profesori să înţeleagă că problema sa este doar consecinţa nefastă a unui accident, şi nu un handicap. Acum este deja student în ultimul an.

Citeşte mult, pentru că lectura este una dintre pasiunile sale. „Am citit peste 1.000 de cărţi. În Chişinău sunt foarte multe cărţi înregistrate pe benzi şi casete”, a povestit Andrei. În plus, tânărul are multe planuri frumoase pentru viitor.

Planuri pentru lansarea unui ONG
A reînceput concertele cu trupa şi vrea să pună bazele unui ONG pentru integrarea oamenilor cu deficienţe în societate. „Am făcut deja primii paşi în sensul ăsta. Acum vreau să studiez legislaţia, să văd ce există în Timişoara, pen tru că eu nu am văzut nimic concret”, a explicat Andrei.

Vrea să lase în urma sa o carte
Pentru că savurează cu poftă orice carte prinde în mână, Andrei se gândeşte serios să scrie şi el o carte. „Aş vrea să scriu un roman SF. Îmi place genul ştiinţifico-fantastic pentru descrierile pline de imaginaţie. Eu am mai făcut două poezii, dar aş vrea ca într-o zi să şi public ce scriu”, a mărturisit tânărul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite