A rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Nichescu pictează cu gura şi reuşeşte să îşi întreţină familia
Sergiu Nichescu pictează cu gura şi reuşeşte să îşi întreţină familia

Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, în timp ce se juca de-a v-aţi ascunselea. Bărbatul a dat dovadă de o tărie ieşită din comun. Acum îşi întreţine familia din picturile pe care le realizează cu gura.

Citeşte şi:

Dana a fost mai puternică decât boala
Andrei, toboşarul orb care studiază Dreptul

Sergiu are 39 de ani şi s-a născut în judeţul Mehedinţi, la Orşova. De mic copil a iubit înălţimile şi a făcut o pasiune pentru căţărat. Viaţa lui a luat o altă turnură în momentul în care a suferit un accident, în urma căruia şi-a pierdut ambele mâini.



„Mă jucam «de-a v-aţi ascundelea» şi eu am vrut să mă ascund pe un stâlp. Acel stâlp alimenta tot cartierul şi avea 22.000 de volţi. Am pus mâna pe fire şi mi s-au carbonizat mâinile”, şi-a amintit Sergiu. Imediat după accident, Sergiu a fost adus la Timişoara, iar doctorii nu i-au dat nicio şansă de supravieţuire. După trei luni de stat în spital şi doi ani acasă, Sergiu s-a întors din nou în clasa a V-a şi a învăţat să scrie cu gura.



„A fost o perioadă critică în viaţa mea, cu o adolescenţă rebelă. Eram revoltat împotriva lui Dumnezeu că m-a lăsat fără mâini”, a mai spus Sergiu.

A primit „mâini” după 17 ani de rugăciuni

La 18 ani a mers în Austria, unde a primit proteze de la Crucea Roşie. Acestea nu i-au putut, însă, înlocui mâinile. „Nu se fac încă proteze pentru mâini amputate din umăr şi nu am putut să le folosesc”, a spus bărbatul. Timp de 17 ani după accident, Sergiu s-a rugat într-una la Dumnezeu pentru mâini, fiind convins că o să le primească. „După 17 ani de rugăciuni fierbinţi în care m-am rugat la Dumnezeu pentru mâini, am primit răspunsul. Mâinile mele sunt soţia mea, care m-a acceptat aşa cum sunt”, a spus Sergiu, plin de bucurie.



Cei doi s-au cunoscut la ziua de naştere a unei prietene comune, iar de atunci au rămas nedespărţiţi. Timpul nu a făcut decât să le întărească relaţia, iar dragostea a fost cea care i-a ajutat să treacă peste orice obstacol.

Sergiu a rămas fără mâini la 11 ani
Sergiu a învăţat să scrie cu gura
Sergiu Nichescu şi familia în curtea casei

Scrie şi are grijă de copiii săi
Bărbatul a învăţat să mănânce singur, să scrie la calculator cu piciorul, merge la cumpărături şi îi plimbă pe cei trei copii ai săi. La toaletă se descurcă singur printr-un sistem special. Soţia îl ajută să se îmbrace, să se spele pe faţă şi pe dinţi.




image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite