Marius Iovi şi-a pierdut lumina ochilor în războiul din Irak, dar a ieşit învingător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Iovi zâmbeşte când povesteşte despre planurile de viitor
Marius Iovi zâmbeşte când povesteşte despre planurile de viitor

Tânărul nu a lăsat ca ghinionul să-i strice viaţa. Are o emisiune radio, merge la şcoală, îşi găteşte singur şi ştie exact ce vrea. Marius s-a rănit, încercând să îşi ajute camarazii aflaţi în suferinţă.

Citeşte şi:

Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă
Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul
Dana Dobromir a fost mai puternică decât cancerul

Războiul din Irak este o realitate îndepărtată, uşor de ignorat, pentru majoritatea timişorenilor. Marius Iovi, de 29 de ani, a trăit războiul şi trăieşte cu amintirile lui în fiecare zi.

„În 2007, în timpul unei misiuni în Irak, am dat peste un dispozitiv exploziv improvizat. Mi-am pierdut vederea”, a spus tânărul. De atunci, timişoreanul trăieşte printre umbre. O schijă i-a perforat ochiul drept, cu care nu mai vede deloc, iar la ochiul stâng i-a fost afectat nervul optic în proporţie de 90 la sută.

Viaţa frumoasă şi în ceaţă

După mai bine de un an în care a umblat prin spitale din întreaga lume, după cinci operaţii complicate la cap, Marius a mers mai departe. A urmat un curs de reabilitare în Statele Unite ale Americii, unde a învăţat să vadă lumea, altfel decât cu ochii.

„Cu toate lucrurile învăţate acolo mă pot descurca singur”, a spus Marius. Nu a renunţat la sistemul militar şi, la departamentul radio şi televiziune al unei unităţi zonale, tânărul este reporter pentru emisiunea Armatei. „O pregătesc singur, am un recorder mic care mă ajută mult”, a spus timişoreanul. Tânărul ştie exact care îi sunt priorităţile. Vrea să avanseze în grad şi de aceea a luat decizia să îşi continue studiile. În prezent este elev la Liceul Teoretic „Iris”, unde se străduieşte să fie cât mai bun. „Mă concentrez pe viitorul meu. Vreau să-mi termin şcoala pentru a putea fi avansat în viitor”, a explicat Marius, zâmbind optimist.

Citiţi despre alte CARACTERE TARI:



Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă




Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul





Remus Scrob îşi aminteşte cu plăcere de doctorii care l-au tratat în Italia
Sergiu Nichescu şi familia în curtea casei
Andrei Strătilă se vede în câţiva ani alături de o soţie şi un copil
Dana Dobromir este acum internată într-un spital din Germania
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite