Zidarul fără picioare şi o mână cântă la nai şi compune poezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Pîrnău are mari planuri pentru viitor
Costel Pîrnău are mari planuri pentru viitor

Costel Pîrnău are mari planuri. Vrea să se perfecţioneze în cântatul la nai, să lanseze o carte şi să înveţe să cânte la trompetă.

Citiţi şi:

Remus Scrob, şeful criminaliştilor a învins leucemia
Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă
Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul
Dana Dobromir a fost mai puternică decât cancerul

Pe 23 august 1993, când avea 17 ani, după o ceartă cu mama sa, Costel a fugit să prindă tramvaiul în zona Liceului Auto. „Tramvaiul tocmai pleca din staţie. Am încercat să urc. Mi-am dat seama că nu mai am timp şi am vrut să mă dau jos, iar în acel moment uşa mi-a prins mâna şi m-a târât aproximativ 25 de metri”, a spus Costel.

A stat în comă 20 de ore

În urma accidentului, Costel a rămas fără mâna stângă, piciorul drept i-a fost amputat de la genunchi în jos, iar cel stâng a fost tăiat mai sus de genunchi. După ce a ieşit din spital, Costel a simţit că lumea se sfârşeşte pentru el. Timişoreanul a decis, totuşi, să lupte cu viaţa, dar şi cu el însuşi. A cunoscut-o, în cele din urmă, şi pe actuala soţie, cu care are doi copii.

A fost la orfelinat

Când Costel era în clasa întâi, mama sa l-a dus la orfelinat împreună cu ceilalţi fraţi ai săi, pentru că nu avea cu ce să-i întreţină, luându-i de acolo după terminarea şcolii generale şi venind cu ei în Timişoara. Costel a vrut să dea la liceu, însă nu a reuşit, fiind nevoit să lucreze pe unde apuca de la vârsta de 15 ani. „Cum am crescut la o casă de copii, cu orizonturi închise, când am picat la liceu am crezut că s-a dărâmat totul”, a mai povestit Costel.

Vrea să dea de permis

Costel a făcut Şcoala Populară de Arte din Timişoara, unde a învăţat să cânte la nai. În prezent, este la liceu în clasa a X-a şi se gândeşte să dea la facultate. „Visul meu este să dau la psihologie”, a spus Costel. Până acum, timişoreanul a realizat două CD-uri de muzică de nai şi poezii pe fond muzical, a muncit ca zidar şi lucrează la o carte despre viaţa lui. Planurile de viitor nu se termină, însă, aici. De Sărbători, a primit cadou o trompetă şi se gândeşte să înveţe să cânte cu ea. „Trompeta e prima mea pasiune. Vreau să învăţ să cânt la ea”, a spus Costel.  El îşi mai doreşte să adapteze o maşină şi să dea de permis.

Citiţi despre alte CARACTERE TARI:

Remus Scrob, şeful criminaliştilor care a învins leucemia



Sergiu Nichescu a rămas fără ambele mâini la 11 ani, dar are totul: soţie, copii şi casă




Andrei Strătilă, toboşarul orb care studiază Dreptul











Remus Scrob îşi aminteşte cu plăcere de doctorii care l-au tratat în Italia
Sergiu Nichescu şi familia în curtea casei
Andrei Strătilă se vede în câţiva ani alături de o soţie şi un copil
Dana Dobromir este acum internată într-un spital din Germania
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite