Procurorii nu au fost în stare să rezolve cele mai îngrozitoare crime din Banat. Ancheta s-a împotmolit în hârtii GALERII FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul lugojeanului tranşat şi cel al omului de afaceri Dan Tripa ucis în propria casă sunt două dintre dosarele în care se aşteaptă rezultatele expertizelor pentru aflarea vinovaţilor. În primul caz, oamenii legii aşteaptă răspunsul de la Bucureşti încă din luna februarie a acestui an.

Titu Velici, în vârstă de 42 de ani, din Lugoj, a dispărut fără urmă, la finalul anului trecut. În 6 ianuarie, la groapa de gunoi din Lugoj a fost descoperită o bucată din trunchiul lui. În 19 iunie, pe malul Timişului, la Hitiaş, a fost găsită altă bucată din trunchi.

image


În mai puţin de o lună de la macabra descoperire de la groapa de gunoi din Lugoj, anchetatorii au reuşit să afle identitatea victimei şi au stabilit care sunt principalii doi suspecţi - un fost poliţist şi un fost cadru militar, în locuinţele cărora s-au făcut percheziţii. Din apartamentele celor doi bărbaţi, anchetatorii au ridicat mai multe obiecte care păreau să fie pătate cu sânge. Toate au fost trimise la Bucureşti, pentru expertize, însă, după cinci luni, rezultatele nu au ajuns încă la Timişoara. De ele depinde arestarea suspecţilor sau scoaterea acestora de sub urmărirea penală. Cei doi bărbaţi au recunoscut că îl cunoşteau pe Titu Velici, însă au negat că au fost implicaţi în moartea lui. "La cauzele complexe care necesită cercetări aprofundate, expertizele se fac la Institutul Criminalistic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române", ne-a declarat Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

UPDATE GALERIE FOTO Bărbat decapitat, cu mâinile şi picioarele tranşate, aruncat la groapa de gunoi. Cadavrul provine de la groapa de gunoi a spitalului

Bărbatul decapitat găsit la groapa de gunoi a fost tranşat cu precizie medicală de un profesionist

UPDATE Detalii şocante privind crima de la Lugoj: capul şi mâinile victimei au fost tăiate cu ferăstrăul,iar picioarele cu cuţitul

Crime perfecte din Timişoara: poliţişti, judecători şi oameni de afaceri, ucişi de asasini de negăsit

Tot în aşteptarea rezultatelor experizelor se află şi anchetatorii care investighează dosarul morţii omului de afaceri timişorean Dan Tripa. În seara zilei de 8 aprilie 2009, Dan Tripa, de 52 de ani, proprietarul unei firme de echipamente electronice, a fost găsit mort în baia casei, plin de sânge, cu un cuţit înfipt în gât şi un pistol cu bile în mână. Bărbatul a fost descoperit de fosta soţie şi de fiul acestuia. După ce l-au ucis pe Dan Tripa, criminalii au luat mai multe bunuri de valoare din casa de pe strada Mureş şi au dispărut cu tot cu maşina acestuia. Ulterior autoturismul a fost descoperit abandonat pe strada Ovidiu Balea.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO!

image


Dosarul s-a a fost la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi a revenit aici după ce a fost analizat de procurorii DIICOT. Până în prezent, anchetatorii au primit rezultatele tuturor expertizelor solicitate, însă au de gând să mai ceară să se efectueze şi altele, care ar putea face lumină în caz. Este vorba despre expertizarea unei perechi de pantaloni care par a fi pătaţi cu sânge, care s-au găsit în locuinţa uneia dintre persoanele apropiate omului de afaceri. „Se fac investigaţii în urmărirea proprie a procurorului, în colaborare cu ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale. La ora actuală am dispus efectuarea unor expertize la Institutul Naţional de Medicină Legală şi verificăm mai multe informaţii", ne-a spus Ion Braşoveanu, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Ucigaşii lui Tripa, scăpaţi de armele dispărute de la Ciorogârla

Cazul Tripa şi carnagiul din Banat: eşecurile oamenilor legii din anul 2009

Eşec al Poliţiei Timiş: asasinarea afaceristului Dan Tripa, anchetată de procurorii antitero

Crimele ciudate care au îngrozit Banatul. GALERII FOTO

Asasinarea unui afacerist îi încurcă pe poliţiştii incompetenţi: doi ani de piste greşite

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite