Ucigaşii lui Tripa, scăpaţi de armele dispărute de la Ciorogârla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucigaşii lui Dan Tripa sunt încă liberi
Ucigaşii lui Dan Tripa sunt încă liberi

Cazul lui Dan Tripa a fost transferat de la poliţiştii neputincioşi la Crimă Organizată. Angajaţii IPJ Timiş spun că de vină pentru întârzieri ar fi ancheta armelor dispărute de la baza militară Ciorogârla. Familia omului de afaceri este şocată de indiferenţa oamenilor legii.

Modul în care omul de afaceri Dan Tripa a fost ucis în propria locuinţă, în luna aprilie, rămâne un mister. Cu toate că hoţii au luat din casă aparatură electronică, maşina victimei, dar şi bani, poliţiştii nu au reuşit să găsească nicio urmă care să ajute la anchetă. Cele şase luni, cât angajaţii Inspectoratului de Poliţie Timiş au lucrat la caz, au însemnat o pauză imensă în găsirea criminalilor, datele strânse în dosar fiind prea puţine. Poliţiştii au încercat să lege crima de un jaf petrecut în urmă cu mai mulţi ani, când Dan Tripa a fost călcat de hoţi. Singura diferenţă este că atunci familia omului de afaceri nu era în casă, astfel că spărgătorii au lucrat în voie.

Criminaliştii nu au găsit suficiente probe în casa lui Dan Tripa ca să dea de urma ucigaşilor

Poliţia se scuză

„Nu se poate spune că poliţiştii nu şi-au făcut treaba. Ancheta noastră a fost întârziată de faptul că proba de AND trimisă spre examinare la Bucureşti încă nu a sosit. De vină ar fi o altă anchetă, cea de la Ciorogârla, unde au fost examinate 10.000 de probe ADN, nu una singură", a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş. Singura certitudine din dosar este că hoţii au intrat în locuinţă crezând că proprietarul nu este acasă. Acesta ar fi auzit zgomotul, şi-a luat arma pe care o avea în birou şi a coborât să vadă ce se întâmplă, lucru care i-a fost fatal. 

Transfer de competenţă

Dosarul a ajuns la procurorii DIICOT, pentru că anchetatorii nu au fost capabili să dea de urma ucigaşului. Cruzitatea faptelor comise atunci, în cartierul Braitim, Tripa fiind măcelărit cu peste 25 de lovituri de cuţit, nu a trezit interesul anchetatorilor. Astfel, după ce poliţiştii şi procurorii timişoreni au eşuat lamentabil, ancheta a fost preluată de poliţiştii şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timişoara, deoarece se bănuieşte că afacerile în care era implicat bărbatul i-ar fi adus moartea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite