Crime perfecte din Timişoara: poliţişti, judecători şi oameni de afaceri, ucişi de asasini de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni de afaceri, foşti poliţişti şi magistraţi, dar şi bătrâni şi boschetari au fost ucişi cu sânge rece în Timiş, în ultimii zece ani. Poliţiştii nu au reuşit să dea de urma criminalilor, care îşi savurează libertatea lipsiţi de griji.

UPDATE Detalii şocante privind crima de la Lugoj: capul şi mâinile victimei au fost tăiate cu ferăstrăul,iar picioarele cu cuţitul

Poliţiştii încearcă să elucideze în aceste zile misterul cadavrului unui bărbat, care a fost tranşat şi a fost găsit la groapa de gunoi din Lugoj. În Timiş, în ultimii zece ani, au avut loc nenumărate crime care au rămas cu autor necunoscut.

Bărbatul decapitat găsit la groapa de gunoi a fost tranşat cu precizie medicală de un profesionist

Afacerist omorât în vilă cu zeci de lovituri de cuţit

Moartea lui Dan Tripa, ucis cu zeci de lovituri de cuţit, a rămas un mister la aproape doi ani după ce cadavrul său a fost descoperit de soţie şi copii, în aprilie 2009, în vila sa, de strada Mureş din Timişoara. Dan Tripa avea 52 de ani şi era proprietarul unei firme care fabrica echipamente electronice. Vecinii spun că omul a mai fost călcat de hoţi în urmă cu câţiva ani. Atunci însă familia Tripa nu era acasă şi spărgătorii au lucrat în voie. Hoţii au luat din casă aparatură electronică dar şi bani. Una dintre maşinile patronului timişean a dispărut din garaj. Un pensionar, care locuia într-un aparatement pe strada Mureş, a fost găsit mort în ianuarie 2008, fiind lovit în cap cu un obiect dur. Poliţiştii nu au găsit nici arma crimei, nici criminalul, care a dispărut cu pensia bătrânului.

Eşec al Poliţiei Timiş: asasinarea afaceristului Dan Tripa, anchetată de procurorii antitero

Poliţist împuşcat pe stradă

Poate cel mai cunoscut caz din ultimii ani, care ridică încă nenumărate semne de întrebare, este cel al poliţistului timişorean Saşa Disici. În noaptea de 3 spre 4 martie 2001, acesta a fost omorât cu mai  multe focuri de armă în Ianova, după ce urmărise o limuzină furată. Unul dintre presupuşii ucigaşi, Raul Opriş, s-a împuşcat în Timişoara, câteva zile mai târziu, pe când era încolţit de poliţişti, fără a apuca să spună (întreg) adevărul despre moartea lui Disici. Deşi anchetatorii susţin că în maşină urmărită de poliţist se afla doar Opriş, locuitorii de pe stradă din Ianova unde s-a întâmplat nenorocirea susţin că asasinii erau trei. S-au audiat  zeci de persoane, s-au adunat o mulţime de probe, s-au făcut presiuni, au fost şi promisiuni ministeriale (Ioan Rus, pe atunci, a spus la mormântul lui Saşa Disici că ucigaşii vor fi pedepsiţi), dar cazul a rămas încă neterminat.

Saşa Disici, un alt poliţist ucis cu sânge rece în plină stradă

Asasinatul Orgonaş: crimă fără pedeapsă

Un alt celebru asasinat rămas nerezolvat  după 2000 îl are că victima pe un informatician, pe atunci,   foarte cunoscut în oraş, Norbert Orgonas, de 26 de ani. Cadavrul acestuia a fost descoperit, în 19 februarie 2001, în apartamentul băiatului de pe bulevardul Vasile Pârvan. Tânărul fusese ucis cu mai multe lovituri de cuţit. Din locuinţa dispăruseră 5.000 de dolari, două laptop-uri şi nişte telefoane mobile, iar casa era complet răvăşită. Deşi părinţii lui Orgonas au pus la bătaie o recompensă de 10.000 de dolari, pentru orice informaţii care duc la prinderea asasinului, şi chiar s-a realizat un portret-robot al acestuia, criminalul a rămas neprins. Portretul robot este şi astăzi pe pagina de internet a Poliţiei Timiş la secţiunea "Urmăriţi".

Crimă nerezolvată plimbată la cinci procurori


Bibliotecar ucis în casă

Pe 23 ianuarie 2004, cadavrul lui Cătălin Rustoiu, de 36 de ani, angajat al Bibliotecii Judeţene, a fost descoperit într-un apartament de pe bulevardul Take Ionescu. Legiştii au stabilit că tânărul murise cu două săptămâni înainte de a fi găsit, lovit în cap cu un obiect dur. Cadavrul era în putrefacţie. Potrivit anchetatorilor, se crede că a fost vorba de o crimă între homosexuali, întrucât în apartament s-au descoperit mai multe casete video şi CD-uri cu filme pentru adulţi, în special pentru homosexuali. Mai mult, poliţiştii au mai găsit aparatura performanţa cu care bărbatul filma scene sexuale cu tineri racolaţi prin intermediul anunţurilor publicitare. După zeci de declaraţii şi mărturii, dosarul s-a oprit.

Pensionară ucisă de prietenii de la tomberoane?

Radinca Iovin, o timişoreanca de 74 de ani, a fost omorâtă în propria garsoniera, de pe Circumvalaţiunii, în noaptea de 8 spre 9 septembrie 2002. Femeia a murit în urma unor lovituri puternice la cap. Vecinii susţin că Radinca Iovin îşi petrecea zilele căutând prin gunoaie şi îşi pierdea vremea cu prietenii pe care îi cunoscuse la tomberoane. Deşi au interogat aproape tot cercul de cunoştinţe al acesteia, poliţiştii nu au reuşit să găsească ucigaşul.

Bătrână strangulată pentru banii de pensie

O altă crimă zguduia Manastiurul în 29 martie 2002. Elena Micota, de 85 de ani, fusese descoperită moartă în casa ei de la marginea localităţii. Pe corpul femeii nu existau urme vizibile de violenţă, însă medicii legişti au stabilit că femeia fusese  strangulată. Din cauza mizeriei din casa poliţiştii nici n-au putut aduna prea multe probe de la locul crimei. Ucigaşul a scăpat.


Femeie ucisă pentru pensie

Şi asasinul Mariei Pop, o pensionară de 72 de ani, din Gottlob, a dispărut fără urmă. Agresorul a intrat în casă, peste femeie, în 29 februarie 2004, şi a strangulat-o, dispărând apoi cu pensia de 1.200.000 de lei vechi. Poliţiştii au ridicat amprente de la locul faptei, verificând, fără succes, peste 400 de persoane din zonă. Fiul bătrânei, Ioan Lancea, spunea că, înainte cu doi ani de crimă, Maria Pop mai fusese atacată de un tâlhar care a încercat să o stranguleze. Agresorul a reuşit şi atunci să dispară.


Bătrână omărâtă de un cuplu de tâlhari mascaţi

Timişoreanca Maria Lupaşcu, de 82 de ani, şi-a pierdut viaţa în 16 august 2004, la două zile după ce, împreună cu soţul ei, Constantin, a fost bătută cu ranga în apartamentul pe care cei doi îl aveau pe strada Coriolan Baran. Ucigaşii, un bărbat şi o femeie, au sunat la uşă în acea dimineaţă.

În timp  ce Constantin s-a luptat minute bune cu unul dintre agresori, care încerca să-i taie gâtul cu un cuţit, Maria era lovită cu o rangă de cel de-al doilea. Bătăuşii au dispărut cu 2.500 de euro, pe care Constantin îi scosese din bancă, cu o zi înainte de atac. Deşi vecinii i-au văzut pe tâlhari, iar Poliţia a realizat un portret-robot al unuia dintre aceştia, crima nu a fost rezolvată.

Boschetar nerăzbunat

Nici asasinii unui boschetar ucis în bătaie în noaptea de 2 spre 3 iulie 2004 în subsolul unui bloc de pe bulevardul Sudului, din Timişoara, nu au fost identificaţi. Victima, de 44 de ani din Fălticeni, a decedat în urma unor fracturi craniene, provocate de mai multe lovituri la nivelul capului. Arma crimei, un păr de un metru, a fost descoperită lângă cadavrul bărbatului. Acesta a fost descoperit cu pantalonii în vine.

Judecător omorât în bătaie de tâlhari

Celebru este şi cazul judecătorului Gheran. În noaptea de 27 spre 28 iulie 2004, Vasile Gheran, de 72 de ani, a fost atacat în locuinţa sa de pe strada Simion Bărnuţiu, din Timişoara, de trei indivizi mascaţi. Bărbaţii au pătruns în casă, prin pod, şi l-au ucis în bătaie pe bătrân. Soţia sa Ida, de 71 de ani, a scăpat prefăcându-se că a murit. Ucigaşii au dispărut cu bijuterii în valoare de 50 de milioane de lei vechi. Anchetatorii au reţinut atunci un grup de suspecţi, însă nu a existat nicio probă solidă care să-i lege de locul crimei, aşa că au fost eliberaţi cu toţii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite