Suceava: FOTO şi VIDEO: Înmormântarea lui Filaret Moţco în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomatul sucevean a fost înmormântat astăzi în satul natal Izvoarele Sucevei. Militari din Botoşani şi Iaşi au purtat pe braţe sicriul lui Filaret Moţco spre mormânt. Reprezentanţi ai ONU, dar şi ai tuturor instituţiilor locale din cadrul MAI au participat la slujba de înmormântare.

Înainte de începerea slujbei de înmormântare, o furtună de zăpadă s-a pornit peste localitate şi a acoperit totul cu zăpadă în câteva minute.

image
image

Rodica Moţco îşi plânge fratele şi îi cere iertare.

image

Suceava: Rodica Moţco: „Filaret a mai trecut pe lângă moarte de patru ori“

image
image

"Nu-mi mai simt trupul de spaimă. Mai bine muream eu decât să îmi îngrop copilul. Să nu aibă nimeni parte de asta", ne-a spus împietrită de durere Eudochia Moţco, mama lui Filaret.

image

Mama lui Filaret Moţco: „De Paşte el mergea tot timpul la biserică să ducă coşul cu bucate la sfinţit, nimeni altcineva. Era o tradiţie străveche pe care o respecta cu sfinţenie“

image

Militari veniţi din Botoşani şi Iaşi l-au condus pe Filaret pe ultimul drum.

image

Suceava: Trupul lui Filaret Moţco va fi preluat de la Bucureşti de cei patru fraţi ai săi (VIDEO)

image

Filaret Moţco, cetăţean de onoare al comunei Izvoarele Sucevei

image

Suceava: Slujbă de înmormântare cu 20 de preoţi pentru Filaret Moţco, românul decapitat de afgani. Transmite un mesaj de condoleanţe familiei(UPDATE FOTO)

image

Copiii au dus spre cimitirul din localitate zeci de coroane cu flori primite de la cei care au venit să îşi ia rămas bun de la Filaret.

image

Mama lui Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan: „Ni s-a spus că ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plăti şi viaţa copilului meu"

image

Cerul s-a înseninat imediat ce trupul neînsufleţit al diplomatului a fost scos din casa părintească.

image

Aproximativ 1.000 de oameni au participat la slujba de înmormântare. Poliţişti ai IPJ Suceava alături de şeful instituţiei Nicuşor Todiruţ, jandarmi suceveni alături de şeful IJJ Suceava, gen. Eugen Şalar, dar şi poliţişti de frontieră suceveni au fost prezenţi la Izvoarele Sucevei. De asemenea, mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, printre care şi prefectul Sucevei Sorin Arcadie Popescu au luat parte la ceremonia religioală.

image

Bistriţa: Liceul lui Filaret Moţco în doliu după fostul absolvent

image

Suceveanul decapitat în Afganistan, condus pe ultimul drum cu onoruri militare (UPDATE)

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite