Mama lui Filaret Moţco: „De Paşte el mergea tot timpul la biserică să ducă coşul cu bucate la sfinţit, nimeni altcineva. Era o tradiţie străveche pe care o respecta cu sfinţenie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filaret Moţco va fi condus pe ultimul drum de toată familia, răspândită în întreaga ţară, dar şi de localnicii din Izvoarele Sucevei, păstrători ai tradiţiei şi oameni religioşi.

Tradiţiile străbune erau sfinte pentru Filaret Moţco. Era un om religios, care respecta regulile bisericii, posturile de peste an şi sărbătorile. „De Paşte, el mergea tot timpul la biserică să ducă coşul cu bucate la sfinţit, nimeni altcineva. Era o tradiţie străveche pe care o respecta cu sfinţenie. Anul acesta nu a mai apucat să facă acest lucru“, realizează cu durere în suflet mama lui Filaret.


Indiferent de data la care trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco va ajunge în satul natal, familia este hotărâtă să organizeze o înmormântare tradiţională, după datina străbună, cum i-ar fi plăcut mezinului.



Filaret Moţco va fi condus pe ultimul drum de toată familia, răspândită în întreaga ţară, dar şi de localnicii din Izvoarele Sucevei, păstrători ai tradiţiei şi oameni religioşi.

Intenţia este să facem o înmormântare clasică. Să fie înmormântat aici, la noi, că viaţa l-a dus printre străini şi acolo a câştigat moartea prematură. Măcar pe veci să rămână printre noi, din generaţie în generaţie“, a precizat Maria Maruseac.

image

Citiţi şi: Mama lui Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan: „Ni s-a spus că ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plăti şi viaţa copilului meu"

EXCLUSIV Românul ucis în Afganistan avea 43 de ani şi înainte a lucrat în cadrul unei misiuni OSCE în Tadjikistan

Funcţionarul român ucis în Afganistan a terminat liceul în Bistriţa

Cum a scăpat şeful biroului ONU de atacul de vineri de la Mazar-i-Sharif şi cum a fost ucis Filaret Moţco

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite