Cum a scăpat şeful biroului ONU de atacul de vineri de la Mazar-i-Sharif şi cum a fost ucis Filaret Moţco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful biroului ONU de la Mazar-i-Sharif a supravieţuit în timpul atacului de vineri convingându-i pe agresori că este musulman, a declarat, sâmbătă, reprezentantul special al Naţiunilor Unite în Afganistan, Staffan de Mistura, citat de AFP.

"El a supravieţuit deoarece a pretins că este musulman. A fost lovit, dar (agresorii) l-au lăsat să plece", a afirmat de Mistura, într-o conferinţă de presă.

Fiind de naţionalitate rusă, şeful biroului ONU "vorbeşte foarte bine dari", una dintre cele două limbi oficiale din Afganistan.

Acesta, împreună cu cei trei colegi ai săi, românul Filaret Moţco, un suedez şi o norvegiană se refugiaseră într-o încăpere securizată a clădirii, însă uşa acesteia nu a rezistat atacului manifestanţilor. El a încercat să le atragă atenţia agresorilor, pentru a-şi proteja cei trei colegi aflaţi în penumbră, în aceeaşi încăpere.

"Vorbea limba şi, pentru un moment, a sperat că, dacă le atrage atenţia, vor crede că (în încăpere) nu se mai află nimeni. Dar nu a reuşit", a afirmat de Mistura.

Cei trei colegi europeni ai săi au fost descoperiţi şi "ucişi unul după altul", cu arme de foc, a precizat el.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite