Suceveanul decapitat în Afganistan, condus pe ultimul drum cu onoruri militare (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filaret Moţco este înmormântat astăzi în localitatea natală, Izvoarele Sucevei. Un sobor de şapte de preoţi oficiază slujba.

Ora 20.00: Rudele lui Filaret l-au plâns astăzi şi şi-au cerut iertare de la el. Nepoţii şi strănepoţii regretă plecarea unchiului lor care le era ca un tată. "Îmi pare tare rău după unchiul Filaret. Era bun, sufletist şi ne aducea de toate când venea acasă. Când îl colindam de Crăciun ne dădea câte şi câte 100 lei la fiecare", ne-a spus tristă Gabriela Moţco, una din cei 24 de nepoţi ai lui Filaret Moţco.

Ora 19.15: Două anotimpuri în aceeaşi zi, aşa a fost vremea astăzi la Izvoarele Sucevei. Unul dintre cei şapte preoţi care au oficiat slujba de înmormântare au tălmăcit aceste schimbări bruşte de la iarnă, la primăvară ca fiind stările sufleteşti ale lui diplomatului sucevean, plecat prea devreme dintre noi.

Furtună, zăpadă şi apoi soare, drept dovadă că lui Filaret i-a plăcut şi s-a dăruit în meseria pe care a avut-o, plecând dintr-un sat şi ridicându-se pe propriile picioare. Filaret s-a zbătut pentru pacea lumii, iar acum se află în împărăţia lui Dumnezeu precum spun apostolii <Fericiţi făcătorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema> (Matei 5, 9), a spus unul dintre preoţi.

Ora 14. 55: La înmormântarea lui Filaret Moţco au participat oficialităţie ale judeţului Suceava şi şeful interimar al echipei de ţară a Naţiunilor Unite în Romania, Francois Farah. „Filaret Moţco este un erou. Ancheta în cazul asasinării sale continuă“, a spus oficialul ONU.

Ora 14.45: Aproape 1.000 de oameni l-au condus pe Filaret Moţco spre locul de veci din cimitirul din Izvoarele Sucevei. Angajatul ONU a fost îngropat cu onoruri militare, iar sicriul sigilat în care se află rămăşiţele pămâneşti ale suceveanului a fost purtat pe umeri de militari. În plus, coşciugul a fost păzit de vineri seară, când a ajuns în casa părintească, până astăzi la prânz de militari pentru ca familia să nu-l deschidă.

„Mai bine mătura străzile în Suceava şi nu pleca în străinătate ca să moară“, a spus sfâşiată de durere mama lui Filaret Moţco.

Rudele, colegii, dar şi sătenii din Izvoarele Sucevei îşi iau astăzi rămas bun de la oficialul ONU, decapitat săptămâna trecută în Afganistan.

Citeşte şi:

Filaret Moţco, cetăţean de onoare al comunei Izvoarele Sucevei

Suceava: Slujbă de înmormântare cu 20 de preoţi pentru Filaret Moţco, românul decapitat de afgani. Transmite un mesaj de condoleanţe familiei(UPDATE FOTO)

Mama lui Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan: „Ni s-a spus că ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plăti şi viaţa copilului meu"

Bistriţa: Liceul lui Filaret Moţco în doliu după fostul absolvent

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite