Filaret Moţco, cetăţean de onoare al comunei Izvoarele Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul neînsufleţit al suceveanului va ajunge mâine în comuna Izvoarele Sucevei, unde va fi înmormântat după tradiţie.

Filaret Moţco revine în ţară după exact o săptămână de la moartea sa. Rudele au fost înştiinţate de oficialii de la Bucureşti că trupul neînsufleţit al suceveanului ucis de afgani va ajunge la Bucureşti în cursul zilei de vineri. După ceremonia religioasă ce va fi organizată în memoria lor, cei patru fraţi şi prieteni ai lui Filaret Moţco vor însoţi sicriul spre Izvoarele Sucevei. Transportul va fi asigurat de o aeronavă ONU, după cum au fost anunţate rudele suceveanului.

Vineri ajunge sicriul la Bucureşti. Noi am amânat biletele la tren pentru joi seară, deşi le cumpărasem pentru miercuri seară. Ne întoarcem cu avionul, iar prietenii noştri vin cu maşinile proprii. Înmormântarea va avea loc duminică“, ne-a spus Maria Maruseac, sora mai mare a lui Filaret Moţco.

Mihail Mechno, primarul comunei Izvoarele Sucevei, a declarat că în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna viitoare va propune acordarea titlului de cetăţean de onoare post mortem lui Filaret Moţco. „Nu vor fi probleme în aprobarea propunerii, deci Filaret Moţco va deveni cetăţean de onoare al comunei noastre“, a precizat primarul comunei Izvoarele Sucevei.

Misiunea ONU în România a deschis azi, la sediul din Bucureşti, o carte de condoleanţe în memoria celor şapte angajaţi care au căzut victime ale atacului violent din Mazar-I-Sharif din data de 1 aprilie. 

Citiţi şi: Suceava: Trupul lui Filaret Moţco va fi preluat de la Bucureşti de cei patru fraţi ai săi (VIDEO)

Suceava: Rodica Moţco: „Filaret a mai trecut pe lângă moarte de patru ori“

Mama lui Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan: „Ni s-a spus că ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plăti şi viaţa copilului meu"

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite