Suceava: Trupul lui Filaret Moţco va fi preluat de la Bucureşti de cei patru fraţi ai săi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Izvoarele Sucevei, Mihail Mechno, a spus că până să ajungă cortegiul funerar în localitate se lucrează intens la îndreptarea drumului care duce la casa familiei Moţco, pentru că în condiţiile actuale autoturismele nu ar putea ajunge acolo.

Familia suceveanului ucis în Afganistan la sfârşitul săptămânii trecute se pregăteşte de înmormântare. În cursul după-amiezii de azi vor primi un răspuns cu privire la repatrierea lui Filaret Moţco, o şedinţă urmând să aibă loc în orele următoare la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru a se pune la punct detaliile în acest sens.
 
Am primit informaţii de la Bucureşti că azi va avea loc o şedinţă la MAE în care se va stabili când şi cum va ajunge în ţară trupul lui Filaret. După şedinţă ne vor înştiinţa şi pe noi ce s-a decis“, ne-a spus Marius Maruseac, nepotul lui Filaret Moţco.

Citiţi şi: Suceava: Rodica Moţco: „Filaret a mai trecut pe lângă moarte de patru ori“

Mama lui Filaret Moţco: „De Paşte el mergea tot timpul la biserică să ducă coşul cu bucate la sfinţit, nimeni altcineva. Era o tradiţie străveche pe care o respecta cu sfinţenie“

Mama lui Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan: „Ni s-a spus că ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plăti şi viaţa copilului meu"

 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al angajatului ONU va fi preluat de la Bucureşti de cei patru fraţi ai săi, Maria, Nicolae, Rodica şi Ion, cortegiul funerar urmând să ajungă în Izvoarele Sucevei pentru a fi înmormântat după datina străbună la care Filaret ţinea atât de mult. 

Toţi cei patru fraţi vor fi la Bucureşti să-l aştepte şi să-l aducă acasă, în Izvoarele Sucevei. Cel puţin asta dorim, numai să ne ajute Dumnezeu“, a explicat nepotul Marius.

Primarul comunei Izvoarele Sucevei, Mihail Mechno, a spus că până să ajungă cortegiul funerar în localitate se lucrează intens la îndreptarea drumului care duce la casa familiei Moţco, pentru că în condiţiile actuale autoturismele nu ar putea ajunge acolo. „Au venit reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi s-au apucat deja să care piatră ca să îndrepte drumul de la casa familiei Moţco până la biserică, să-l facem practicabil“, a precizat primarul Mihail Mechno.

Filaret Moţco va fi condus pe ultimul drum de toată familia, răspândită în întreaga ţară, dar şi de localnicii din Izvoarele Sucevei, păstrători ai tradiţiei şi oameni religioşi. „Intenţia este să facem o înmormântare clasică. Să fie înmormântat aici, la noi, că viaţa l-a dus printre străini şi acolo a câştigat moartea prematură. Măcar pe veci să rămână printre noi, din generaţie în generaţie“, a conchis Maria Maruseac.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite