Sorin Frunzăverde, prim-vicepreședinte PD-L: „Există două alternative pentru un viitor executiv”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreședintele PD-L, Sorin Frunzăverde a declarat în urmă cu câteva momente că pentru un viitor executiv există două variante. În ce privește decizia premierului Emil Boc, liderul democrat-liberal a spus că „este o decizie demnă”.

Prim-vicepreședintele PD-L, Sorin Frunzăverde s-a pronunțat pentru Ziarul „Adevărul” cu privire la viitorul politic al României. „În opinia mea, există două variante pentru un viitor executiv. Prima este un Guvern eminamente politic, adică premier și miniști politici, iar cea de a doua un prmi-ministru independent, care să conducă un Guvern format din miniști politici”, a declarat la Reșița prim-vicepreședintele PD-L, Sorin Frunzăverde. Acesta crede că cele două variante sunt cele care au șanse să treacă prin Parlament, pentru că noul executiv va fi supus votului legislativului. „Nu cred într-un Guvern de tenocrați pentru că niciodată în istoria democratică a României un asemenea Guvern nu a rezistat și nu a avut performanțe”, a subliniat Frunzăverde.

Cum comentează demisia lui Boc
În ce privește demisia executivului, liderul PD-L spune că este o decizie demnă. „E o dicizie prefigurată de afirmațiile lui Emil Boc, că odată cu finalizarea negocierilor cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale va lua o hotărâre politică în legătură cu executivul pe care îl conduce. E o hotărâre demnă, în contextul în care în ultimii 20 de ani în România au fost premieri care au plecat altfel din fruntea guvernelor pe care le-au condus. E o hotărâre determinată însă, de nemulțumirea populației, de manifestațiile de stradă din ultima perioadă. A fost o guvernare grea, cu multe realizări, dar și cu multe neîmpliniri. Guvernul Boc a reușit să stabilizeze România macroeconomic și macrofinanciar, cu prețul scăderii dramatice a nivelului de trai”, subliniază Sorin Frunzăverde.

Creșterea salariilor este posibilă
Acesta crede în continuare că este posibilă o creștere a salariilor și a pensiilor. „Acesta este și motivul pentru care săptămâna trecută am propus creșterea salariilor și a pensiilor și există resurse pentru acest lucru. Redirecționarea unor fonduri din bugetele ministerelor și agențiilor către fondurile de pensii și salarii, în condițiile în care am avut un buget național excesiv de centralizat”, este de părere prim-vicepreședintele PD-L. Acesta a mai adăugat că depunerea mandatului de către Boc dovedește că prim-ministrul nu ține la fotoliul de șef al executivului și înțelege că prin această hotărâre dă posibilitatea unui nou Guvern al României, care să continue reformele. „Sper eu, cu mult mai multă aplecare pentru binele public și pentru standardele de viață ale compatrioților noști”, a încheiat liderul PD-L, Sorin Frunzăverde.

Citește și:

Emil Boc a depus mandatul Guvernului. PDL va susţine desemnarea unui premier tehnocrat

DEZBATERE ADEVARUL.RO: Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Cine l-a dat jos pe Boc? Și cine vine din urmă?

Boc, al şaptelea premier european dărâmat de criză

Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Udrea: "Discuțiile în interiorul partidului vor avea loc repede și decizia va fi cumva conformă așteptărilor oamenilor"

Ungureanu, favorit să devină premier

Reacţii la posibila demisie a lui Emil Boc: "Este nevoie de schimbare în Guvern", declară Roberta Anastase

Demisia lui Boc, aşteptată de mai mulţi lideri PDL

Adrian Năstase: Băsescu ar putea anunţa mâine demisia lui Boc

Elena Udrea, despre demisia lui Emil Boc: "A făcut ce trebuie pentru ţară"

Crin Antonescu: "Este plecarea celui mai incompetent Guvern din istoria României. Un prim pas către soluţionarea crizei politice"

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite