Crin Antonescu: ”Este plecarea celui mai incompetent Guvern din istoria României. Un prim pas către soluţionarea crizei politice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că demisia Guvernului Emil Boc reprezintă un prim pas către soluţionarea crizei politice, el apreciind că astfel se deschide calea către declanşarea alegerilor anticipate parlamentare.

"Plecarea Guvernului Boc e un prim pas către soluţionarea crizei politice. Este deschiderea drumului către alegeri anticipate, este singura formulă democratică, solidă, pentru reaşezarea vieţii politice româneşti pe un făgaş normal", a spus Antonescu.

În opinia sa, demisia Guvernului Boc e un fapt bun pentru România.

"Demisia Guvernului Boc este un fapt bun pentru România. Este o victorie a tuturor celor care de la începutul anului au protestat cerând o schimbare politică majoră. Este plecarea celui mai incompetent, mai corupt, mai mincinos Guvern din istoria României, cel puţin de după 1989", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai arătat că, odată cu demisia Guvernului Boc, se arată că opoziţia politică, respectiv USL, a avut dreptate când a înaintat diversele moţiuni de cenzură şi a încercat să blocheze angajările de răpundere.

"Mai sunt doi paşi care ar trebui împliniţi pentru ca România să aibă şansa unei noi şi legitime conduceri politice: demisia lui Traian Băsescu şi alegeri anticipate. Cu demisia lui Emil Boc se deschide calea procesului de alegeri anicipate parlamentare care s-ar putea desfăşura până la sfârşitul primăverii", a spus Antonescu, el precizând că acesta este şi mesajul cu care liderii USL se vor prezenta la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Citește și:

DEZBATERE ADEVARUL.RO: Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Cine l-a dat jos pe Boc? Și cine vine din urmă?

Boc, al şaptelea premier european dărâmat de criză

Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Udrea: "Discuțiile în interiorul partidului vor avea loc repede și decizia va fi cumva conformă așteptărilor oamenilor"

Ungureanu, favorit să devină premier

Reacţii la posibila demisie a lui Emil Boc: "Este nevoie de schimbare în Guvern", declară Roberta Anastase

Demisia lui Boc, aşteptată de mai mulţi lideri PDL

Adrian Năstase: Băsescu ar putea anunţa mâine demisia lui Boc

Elena Udrea, despre demisia lui Emil Boc: "A făcut ce trebuie pentru ţară"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite