Udrea: ”Discuțiile în interiorul partidului vor avea loc repede și decizia va fi cumva conformă așteptărilor oamenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Liderul PDL Elena Udrea este convinsă că discuțiile în partidul de guvernământ vor avea loc repede, cel mai probabil mâine, iar soluția va fi conformă cu așteptările populației, potrivit unei declarații făcute duminică, la postul Realitatea TV, despre o eventuală schimbare a Guvernului.  Ministrul Turismului spune că e imperativ ca democrat-liberalii să vină cu o ”guvernare credibilă”.

Udrea a menţionat că în PDL există o stare de agitaţie şi aşteptare, poate chiar nemulţumire vizavi de faptul că, după trei săptămâni de proteste, conducerea partidului nu a exprimat un punct de vedere clar legat de ce urmează să se întâmple politic şi guvernamental.

"Atât timp cât există aici FMI și Banca Mondială, nu este cazul să discutăm ce se întamplă la nivel politic în interiorul partidului și ce se întamplă la nivelul partidului; vom face lucrul acesta după ce instituțiile vor pleca, adică probabil începând de mâine. Eu cred că discuțiile în interiorul partidului vor avea loc și vor avea loc repede și decizia va fi cumva conformă așteptărilor oamenilor", a declarat ministrul Turismului în cadrul emisiunii moderate de Melania Medeleanu la Realitatea TV.

”Permanent am știut ce așteaptă oamenii de la noi”

Udrea a ținut să menționeze că așteptările populației sunt binecunoscute de întrega clasă politică. "Știm care sunt așteptările oamenilor, în principal, pentru că ele au fost spuse în public și apoi pentru că, chiar dacă a părut că de multe ori nu suntem suficient de atenți și de aplecați asupra așteptărilor lor, permanent am știut ce așteaptă oamenii de la noi", a adăugat liderul PDL, care spune că aceste așteptări sunt de natură economică și socială.

În același context, Elena Udrea a menționat și faptul că poporul nu-și dorește neapărat alegeri anticipate, doar dacă această măsură ar duce la rezolarea problemelor economice și sociale care să le asigure un trai mai bun.

"Discuțiile au fost și în partid, de multe luni, despre recredibilizarea guvernării.(...) Suntem la momentul la care nu mai putem, probabil, să amânăm o decizie în ceea ce privește recredibilizarea, care poate fi orice decizie. Înca o dată... Nu spun eu acum, la televizor, ceva ce va trebui sa ne spună premierul, să ne prezinte viziunea lui", a mai declarat Elena Udrea.

”Obligatoriu trebuie să venim cu o guvernare credibilă”

Întrebată dacă crede că Emil Boc trebuie să-și dea demisia, liderul PDL a fost oarecum evaziv, spunând că deja și-a exprimat opinia pe această temă în trecut. "Obligatoriu trebuie să venim cu o guvernare credibilă, prin componența guvernului, prin măsurile pe care o guvernare le poate propune", a continuat aceasta. Melania Medeleanu a ținut s-o întrebe pe Elena Udrea dacă se referă la o altă guvernare, iar răspunsul ministrului a venit prompt: "altă guvernare în sensul că alt guvern, alte măsuri, oricare din aceste variante".

La întrebarea pe cine ar vedea în locul actualului premier, Udrea a declarată că este convinsă că "se poate găsi persoana potrivită care să continue reformele, să conducă un guvern mai popular".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite