Adrian Năstase: Băsescu ar putea anunţa mâine demisia lui Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Năstase scrie pe blogul său că preşedintele Traian Băsescu ar putea anunţa demisia premierului Emil Boc la consultările politice care vor avea loc mâine. În acelaşi timp, şeful statului va începe şi demersurile pentru instalarea unui nou guvern.

Adrian Năstase afirmă pe blogul său, că Băsescu pregăteşte o surpriză la consultările politice de mâine, anunţate pe tema tratatului fiscal european şi privind funcţionarea legislativului, în contextul în care opoziţia a anunţat greva parlamentară.

"SURPRIZĂ - el ar putea anunţa că Boc şi-a dat demisia iar consultările sunt pentru a desemna un nou premier. Evident, Băsescu va încerca să schimbe doar primul-ministru, nu şi pe cei mai importanţi membri ai guvernului, ca să nu se supere cu partidul... Unii vor spune că nu este elegant şi că, după Roman, Stolojan, Baconschi etc., el îl sacrifică şi pe Boc. Alţii vor răspunde, resemnaţi, că aşa sunt scorpionii...", susţine liderul social-democrat.

Al doilea motiv pentru care Băsescu organizează consultările politice ar fi, conform spuselor lui Năstase, lipsa opoziţiei din Parlament, fapt ce va crea o problemă pentru acordarea votului de învestitură pentru noul guvern.

"Sacrificiile rituale de până acum nu au dus la liniştirea mulţimii. Sacrificarea lui Boc va fi suficientă?", se întreabă Adrian Năstase, care la post scriptum adaugă: "E doar o variantă de scenariu..."

Năstase se mai întreabă: "Ce este Băsescu, dacă nu politician?" Şi tot el răspunde: "Alesul".

"Mesianismul politic întruchipat într-un singur om. Cel care a fost destinat pentru a schimba totul, pentru a face Reforma, pentru a Moderniza Statul, pentru a realiza, în sfârşit, Statele Unite ale Europei. Iar dacă totul se împotriveşte este doar pentru că ceilalţi nu sunt conştienţi de importanţa momentului. (...) Pentru că Traian Băsescu nu este politician, el nu poate fi votat. El nu poate fi decât ales. Cel care, în contra voturilor şi încrederii pierdute şi a contraopiniei populare în general, ştie drumul. Acest homo universalis care, de la nave la şosele, de la poduri la bujii, de la politica externă la nemurirea cărăbuşului, le ştie pe toate. (...) Problema este, însă, că în cazul său toţi ceilalţi i-au întors spatele şi au început să meargă în direcţia opusă. În deşertul spre care ne îndeamnă Alesul Băsescu nu este nimic altceva decât nisip. (...) De ce trebuie să rătăcească România Alesului Băsescu ani de zile într-o criză socială şi politică fără precedent? Pentru că unul dintre ei, Alesul, este pe punctul de a-şi pierde puterea", mai scrie Năstase pe blogul său.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite