Demisia lui Boc, aşteptată de mai mulţi lideri PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi democrat-liberali doresc plecarea urgentă a lui Emil Boc din postul de premier şi inclusiv înlăturarea acestuia din fruntea partidului, au declarat, surse din partid.

"Toată lumea spune că trebuie să plece (Emil Boc, din fruntea Guvernului - n.r.). L-am susţinut mai mult pentru preşedintele Băsescu. Trebuie să plece inclusiv de la partid, nu poate să rămână, dacă pleacă de la Guvern", a declarat un lider PDL, pentru Mediafax.

În primă fază, doar o parte dintre liderii PDL, cei grupaţi în jurul lui Vasile Blaga, au susţinut, înlocuirea lui Emil Boc. Această mişcare a luat însă amploare pe fondul nemulţumirilor venite din teritoriu cu privire la fondurile alocate de Guvern primarilor partidului, generând o presiune în această direcţie.

Ioan Oltean neagă varianta demisiei

Secretarul general al PDL Ioan OLtean a infirmat zvonurile privind posibila demisie a lui Emil Boc din fruntea Guvernului, declarând, astăzi, pentru Adevărul, că în interiorul partidului nu s-a discutat despre o eventuală demisie a premierului.

"Premierul Emil Boc nu are niciun motiv să demisioneze.În discuţiile din interiorul partidului nu s-a discutat nici despre demisia lui Emil Boc nici despre o remaniere guvernamentală. Deci, nu luăm în calcul o posibilă demisie a primului-ministru Emil Boc", a precizat Ioan Oltean.

Unii lideri susţin că Boc trebuie să pregătească eventuala ieşire din fruntea Guvernului, existând posibilitatea să meargă din nou spre Cluj, unde partidul nu are candidaţi.

Potrivit surselor din partid, o decizie privind demisia lui Emil Boc din Guvern ar putea fi luată după plecarea din ţară a delegaţiei FMI, BM şi CE, unii făcând pronosticuri că premierul nu va rezista în fruntea Executivului mai mult de jumătatea lunii februarie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite