Emil Boc a depus mandatul Guvernului. PDL va susţine desemnarea unui premier tehnocrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc ar fi anunțat în ședința Coaliției intenția de a demisiona, informează televiziunile de știri.

UPDATE 14.30 PDL va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din 12 membri, a precizat purtătorul de cuvânt Sever Voinescu, menţionând că printre aceştia sunt Emil Boc, Gheorghe Flutur, Vasile Blaga, Elena Udrea, Roberta Anastase, Ioan Oltean.

UPDATE 14.00 Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, după BPN, că "este o chestiune de ore" ca anunţul privind desemnarea unui nou premier să fie făcut, menţionând că PDL are mai multe variante, dar decizia va fi luată după dicsuţiile cu preşedintele Traian Băsescu de la Palatul Cotroceni.

UPDATE 13.35 Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să susţină desemnarea unui premier tehnocrat, după demisia Cabinetului Boc, au declarat surse din partid.

UPDATE 12:20 Prim-ministrul interimar al Guvernului României a fost numit Cătălin Marian Predoiu, se arată într-un comunicat al Președinției. Citește aici mai multe detalii!

UPDATE 12:00 Premierul Emil Boc a mers la Palatul Cotroceni, unde şi-a depus mandatul la Preşedinţie şi a avut discuţii cu preşedintele Traian Băsescu privind strategia legată de PDL şi de formarea viitorului guvern, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale. Acum Boc a plecat de la Cotroceni, urmând să meargă la sediul PDL, unde era anunţată pentru ora 11.00 şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului şi unde se află toţi ceilalţi lideri ai PDL.

UPDATE 10:30 Emil Boc a anunțat la Palatul Victoria că a luat decizia de a depunde mandatul Guvernului.

”Am anunțat încă de săptămâna trecută că după vizita FMI și a Băncii Mondiale, Guvernul trebuie să treacă într-o alta faza a evoluției. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului. Niciun pret nu este prea mare pentru un politician pentru a rasplati efoturile românilor. Am depus mandatul Guvernului pentru că nu ma agat de putere. Pentru mine contează mai puţin că mai rămân pe acest scaun cateva luni in plus, dar pentru ţară este foarte important să avem stabilitate economică. Am luat decizii extrem de grele de pe acest scaun. Măsurile au fost luate cu gândul la viitorul României, nu pentru că am dorit, ci pentru că a trebuit. Fac apel la clasa politică să treacă cât mai reprede un nou Guvern. Vreau să mulţumesc tuturor miniştrilor.Vreau să mulţumesc preşedintelui României pentru parteneriatul corect pe care l-am avut. Vreau să le mulţumesc românilor pentru că au fost cei care au salvat România de la colapsul economic. Sunt dintre dumneavostră, mă întorc către dumneavoastră, a spus Emil Boc.

Premierul Emil Boc le-a transmis, luni, liderilor coaliţiei că ar dori să se retragă de la conducerea Guvernului, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

La această oră, şedinţa coaliţiei este în desfăşurare, la Palatul Victoria. La ora 11:00 este programată să înceapă ședința conducerii PDL.

Guvernul se va reuni în şedinţă la ora 10.15, tema anunţată fiind alocarea de fonduri necesare asigurării energiei termice pentru populaţia din localitatea Horezu, judeţul Vâlcea.

Preşedinţia a anunţat, săptămâna trecută, că şeful statului a invitat partidele parlamentare la consultări, luni, separat - opoziţia de la ora 12.00, iar puterea de la ora 13.00.

Temele sunt perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, precum şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României.

Cei mai mulţi democrat-liberali doresc plecarea urgentă a lui Emil Boc din postul de premier şi susţin inclusiv înlăturarea acestuia din fruntea partidului, generând o presiune pentru acest lucru, au declarat, duminică, pentru Mediafax, surse din partid, potrivit cărora o decizie este aşteptată în curând.

Printre numele vehiculate ca posibili succesori ai lui Boc la funcţia de premier este cel al Ancăi Boagiu. Duminică seară, Elena Udrea a declarat că PDL ar putea anunţa oricând remaniarea cabinetului Boc.

Citește și:

Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj: „Demisia lui Emil Boc, un act care arată că acesta nu se agaţă de putere"

DEZBATERE ADEVARUL.RO: Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Cine l-a dat jos pe Boc? Și cine vine din urmă?

Boc, al şaptelea premier european dărâmat de criză

Ce fel de prim-ministru are nevoie România, după plecarea lui Boc: tehnocrat sau om politic?

Udrea: "Discuțiile în interiorul partidului vor avea loc repede și decizia va fi cumva conformă așteptărilor oamenilor"

Ungureanu, favorit să devină premier

Reacţii la posibila demisie a lui Emil Boc: "Este nevoie de schimbare în Guvern", declară Roberta Anastase

Demisia lui Boc, aşteptată de mai mulţi lideri PDL

Adrian Năstase: Băsescu ar putea anunţa mâine demisia lui Boc

Elena Udrea, despre demisia lui Emil Boc: "A făcut ce trebuie pentru ţară"

Crin Antonescu: "Este plecarea celui mai incompetent Guvern din istoria României. Un prim pas către soluţionarea crizei politice"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite