Retrospectiva evenimentelor aviatice în 2011. Prahova, între cer și pământ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolele aeriene care au transformat cerul de la Strejnic, Șirna sau Bănești într-o adevărată scenă n-au lipsit în 2011, oferindu-le celor prezenți la mitingurile aviatice adevărate numere de acrobație, stăpânire a tehnicii, dar mai ales dovada unui curaj nebun.

Din nefericire, pentru unii dintre piloții experimentați aripile li s-au „frânt" anul trecut. Printre cei care au trăit zeci de ani între cer și pământ, dar pe care tehnica i-a trădat, se numără și instructorul de zbor gălățean Mircea Toader, al cărui avion s-a prăbușit, în iulie, în apropierea aerodromului de la Șirna.

Accident aviatic în Prahova! Un om a murit FOTOGALERIE

Instructorul de zbor gălăţean Mircea Toader a murit în accidentul aviatic din Prahova

Copilotul avionului prăbuşit la Şirna este la terapie intensivă

Proiectantul avionului căzut pe aerodromul din Şirna susţine că piloţii ar fi putut evita accidentul catastrofal

Tot în vară și tot la Șirna, prahovenii, și nu numai, au avut parte de un altfel de eveniment aviatic. Pe lângă faptul că au putut admira și zbura cu unicul girocopter din țară, oamenii au putut analiza îndeaproape aparatele de zbor ușoare și ultraușoare și afla mai multe detalii despre aceste avioane chiar de la piloți, în cadrul unui eveniment de socializare.

Unicul girocopter din țară și balonul au făcut senzație la mitingul aviatic de la Șirna FOTOGALERIE

Nicolae Mihăiță „Mami", cel mai experimentat instructor de planoare, a fost prezent la mitingul de la Șirna

Sporturile extreme câştigă teren şi în Prahova

Pentru câteva persoane cu handicap locomotor, anul 2011 le-a adus o experiență de neuitat. Tot la Șirna, aceștia s-au desprins, pentru câteva minute, din scaunul rulant și au prins „aripi", experimentând senzația minunată a zborului cu girocopterul sau cu un Apollo Fox.

Zece persoane cu handicap locomotor au prins „aripi" la Aerodromul din Şirna FOTOGALERIE

1 Decembrie le-a adus un zbor-cadou câtorva ploieșteni cu handicap locomotor

Cel mai mare spectacol aviatic găzduit de Prahova în 2011 a fost Mitingul de Aviațiune din Bănești. Peste 50 de avioane ultrauşoare, uşoare şi motorizate s-au întrecut în numere senzaționale de acrobație, fiind următite de peste 2000 de spectatori. Atracţia evenimentului au reprezentat-o demonstraţiile de zbor ale Iacărilor Acrobaţi, dar şi ale invitatului special al „Mitingului de Aviaţiune", lituanianul Jurgis Kairys, campion mondial de acrobaţie freestyle.

Primul miting aviatic din Băneşti, un adevărat spectacol de „dans" în aer

Gheorghe Uță, instructorul de pilotaj pentru care zborul este viață și jertfă FOTOGALERIE

După succesul de anul trecut, organizatorii Mitingului de Aviațiune promit și-n acest an un adevărat „balet" în aer, tot pe aerodromul din Bănești. Cea de-a doua ediție a acestui eveniment este programată pe 3 august.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite