Sporturile extreme câştigă teren şi în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgiana Ursachi a preferat să-şi petreacă timpul liber, bucurându-se de frumoasa senzaţie a zborului (foto: Sebi Radu)
Georgiana Ursachi a preferat să-şi petreacă timpul liber, bucurându-se de frumoasa senzaţie a zborului (foto: Sebi Radu)

Stați bine cu inima, aveți un dram de curaj și sunteți amatori de senzații tari?! Atunci zborul cu parapanta sau cu orice alt aparat ultrauşor, escalada sau cursele de motocross sunt cele mai recomandate mijloace de petrecere a timpului liber pentru voi.

M-am limitat cu enumerarea sporturilor extreme, întrucât în Prahova, cei care iubesc adrenalina le pot încerca doar pe acestea, într-un cadru organizat.

Prahovenii, şi nu numai, au ocazia, indiferent de vârstă sau ocupaţie, să simtă senzaţia fantastică a zborului, din postura de pilot. La aerodromul de la Şirna este în plină desfăşurare programul „Prima lecţie de zbor".

Proiectul are o parte teoretică şi una practică. În prima fază, cursanţii vor urma 15 minute de pregătire teoretică de unde  vor afla de ce şi cum zboară avionul, ce reprezintă toate aparatele din bord, dar şi măsurile de siguranţă. Ulterior se vor bucura 30 de minute de zbor cu un avion ultrauşor. Totul se face prin achiziţionarea unui voucher Aventura Card, în valoare de 50 de euro, care poate fi folosit personal sau poate fi făcut cadou.

Escalada rămâne şi pe timpul verii una dintre preocupările preferate ale amatorilor de senzaţii tari. În lipsa peretelui de gheaţă, cei care care vor să se caţere o pot face pe pereţii artificali amenajaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Pentru cei care au prize bune, răbdare şi curaj, în Buşteni sunt organizate şi cursuri de perfecţionare, care variază între 1.300 şi1.500 de lei în funcţie de stagiul ales. Pregătirea se face atât pe durata verii, cât şi pe cea a iernii. Pe lângă aceşti bani, doritorii de căţărat vor trebui să-şi mai plătească şi cazarea pe perioada stagiilor de pregătire.

Zgomot, viteză şi îndemânare  

Nu au fost uitaţi nici iubitorii de motoare, pentru care oferta din Prahova este ceva mai generoasă. Tot într-un cadru organizat aceştia s-au întrecut în manevrarea motocicletelor la cel mai mare festival al verii de endurocross organizat în august pe Valea Cerbului sau la cel de motocross organizat în localitatea Băicoi.

Terenurile accidentate din zonele precizate, dar şi din altele din judeţ, rămân locurile preferate de întâlnire pentru iubitorii de senzaţii tari pe două roţi. Dacă accesul la pistă este gratuit, echipamente şi întreţinerea motocicletei le golesc şi acestora buzunarele de câteva mii de lei bune. Însă, totul merită, mai ales că astfel de hobby-uri nu pot fi practicate toată viaţa! 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite