Primul miting aviatic din Băneşti, un adevărat spectacol de „dans“ în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de avioane ultrauşoare, uşoare şi motorizate le-au oferit un spectacol de excepţie celor peste 2000 de spectatori prezenţi, sâmbătă, pe aerodromul din Băneşti, la prima ediţie a „Mitingului de Aviaţiune".

Atracţia evenimentului au reprezentat-o demonstraţiile de zbor ale vestiţilor piloţi „Iacării Acrobaţi", dar şi ale invitatului special al „Mitingului de Aviaţiune", lituanianul Jurgis Kairys, campion mondial de acrobaţie freestyle. Spectacolul a fost completat şi de săriturile îndrăzneţilor paraşutişti de la TNT Brothers.

Atmosfera a fost una de excepţie. La ora începerii mitingului, abia mai puteai găsi un loc de parcare pe câmpul din Băneşti, unde a fost organizat „Mitingul de Aviaţiune", cel mai mare eveniment de acest gen din Prahova.

Peste 2000 de persoane au admirat aparatele de zbor, dar mai ales demonstraţiile de excepţie ale piloţilor. Evenimentul a fost organizat într-o zonă cu o semnificaţie aparte pentru aviaţia română, şi anume locul în care s-a prăbuşit, în 1913, Aurel Vlaicu.

De departe preferații publicului au fost „Iacării Acrobați", care au manevrat aparate de zbor, fabricate integral în România. Cei trei piloți, membri ai acestei formații, sunt foști componenți și instructor ai Lotului Național de Acrobație, în prezent fiind angajați ca piloți profesioniști la importante companii de transport aerian.

O minunată reprezentație de „balet" aerian a avut-o invitatul special al evenimentului din Bănești, Jurgis Kairys din Lituania, dublu campion mondial de acrobație World Grand Prix.

„A fost senzațional. Ne-a oferit un adevărat spectacol de curaj și tehnică. Îmi pare bine că am venit la mitingul din Bănești și sper să vedem mai des astfel de evenimente", ne-a declarat Marina Iordăchescu din Câmpina.

Spectacolul s-a încheiat în jurul orelor 21.00 cu un număr de senzație ale piloților, care au luminat cerul de deasupra câmpului din Bănești cu focuri de artificii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite