Interlopul Paprika a fost eliberat de judecători! Mama fetei decedate este revoltată de decizia Curţii de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Iuliu Kiss, zis Paprika, orădeanul care a provocat un accident în urma căruia a murit o tânără, iar sora geamănă a acesteia, împreună cu verişoara lor, au fost rănite grav, a fost eliberat provizoriu. Judecătorii au impus o cauţiune de 55.000 de lei.

Un complet de trei judecători de la Curtea de Apel Oradea a dispus admiterea recursului şi eliberarea din arest al lui Kiss în schimbul unei cauţiuni fixate la suma de 55.000 lei. Cei trei judecători, Mihaela Petru, Mircea Puşcaş şi Munteanu Traian au decis să admită cererea formulată de avocatul lui Kiss, de a-l elibera provizoriu pe cauţiune pe inculpat. „Cererea de eliberare condiţionată este provizorie până la soluţionarea recursului făcut de Parchet împotriva hotărârii de condamnare", spune Cornelia Precup, din cadrul Biroului de Presă al Curţii de Apel.

Unul dintre magistraţii care l-au eliberat pe interlopul ucigaş din Oradea, implicat în scandaluri de corupţie

Paprika a cerut să fie eliberat condiţionat, fiindcă îl aşteaptă familia şi un job de ajutor de bucătar

Destine frânte: Anca Jurcan, sora geamănă a Adrianei se luptă cu moartea

Avocatul lui Iuliu Kiss, Ionel Manole, spune că decizia de astăzi era una aşteptată.  Este o premieră că Iuliu Kiss a fost ţinut după gratii şapte luni, fără să fie eliberat condiţionat. Aşa că decizia luată de Curtea de Apel Oradea este una normală şi conform legii", explică avocatul.

Judecătoria Oradea a dispus condamnarea lui Kiss la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare şi obligarea acestuia, în solidar cu firma de asigurare, la plata unor despăgubiri morale în valoare de 360.000 euro către familiile victimelor. Atât interlopul, cât şi familiile victimelor au atacat soluţia Judecătoriei prin recurs care se află în prezent pe rolul Tribunalului Bihor.  

Accident Mercedul interlopului În urma accidentului Tico-ul a fost spulberat şi o fată de 24 de ani a murit

Dă click pe poze pentru a vizualiza mai multe imagini de la cumplitul accident

Şoferul criminal a fost arestat, la patru zile după ce a spulberat cu Mercedes-ul Tico-ul în care se aflau trei fete

Familia este revoltată

Mama fetelor, Livia Jurcan, nu poate concepe că instanţele au decis eliberarea lui Iuliu Kiss. „Aşa ceva nu este posibil! Cum se poate ca un asemenea om să fie eliberat. Când a aflat de această nedreptate, fiica mea a început să plângă în hohote. Vrem să se facă dreptate, ajungem până la preşedenţie dacă e nevoie", spune femeia. Mircea Ursuţa, avocatul familiei Jurcan, spune că decizia de eliberare este o nedreptate. „Tocmai am aflat de această decizie. E o absurditate ca şi condamnarea. Cum poţi să îl laşi pe un asemenea om să conducă, dar să-i iei dreptul de vot. Sperăm ca apelul să ne aducă dreptatea", a declarat Mircea Ursuţa.   

Adriana Jurcan a fost condusă pe ultimul drum de peste 1.000 de oameni Înmormântare Adriana
image

Dă click pe poze pentru a vizualiza mai multe fotografii cu victimele şoferului inconştient

Expertizele au înjumătățit viteza și alcoolemia lui Paprika

Accident grav

Iuliu Kiss a fost arestat, după ce, pe 11 iunie, a provocat un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului. Aflat la volanul unui bolid  de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau cele trei tinere Adriana Jurcan, Anca Jurcan şi Mihaela Jurcan, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.

Adriana Jurcan, 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, iar starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Expertiza criminalistă a stabilit că viteza lui Kiss în momentul premergător impactului a fost de aproape 90 de km/oră, iar două expertize medico-legale dispuse de instanţa de judecată a relevat că alcoolemia acestuia, la momentul producerii accidentului, era sub limita legală de 0,5 mg/l alcool în sânge. Se consideră infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 până la 5 ani, când alcoolul depăşeşte 0.8 g/l în sânge.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite