Unul dintre magistraţii care l-au eliberat pe interlopul ucigaş din Oradea, implicat în scandaluri de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei trei magistraţi de la Curtea de Apel Oradea care au dispus eliberarea pe cauţiune a interlopului Iulius Kiss, zis Paprika, a fost în trecut protagonistul unuia dintre cele mai mari scandaluri de corupţie.

Pe vremea când era preşedinte al Tribunalului Bihor, în anul 2002, Traian Munteanu a fost cercetat şi trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea infactorului. Mai exact, DNA susţinea că Munteanu ar fi pretins şi primit de la Viorel Ştiube, prin intermediul avocatului Lucian Negruţiu, suma de 20.000 de dolari, pentru a pronunţa o soluţie favorabilă mituitorului şi pentru a zădărnici tragerea acestuia la răspundere penală într-un dosar în care îl judecau pentru comiterea infracţiunii de reţinere de înscrisuri.După patru ani de judecată, Curtea de Apel Bucureşti a decis achitarea magistratului pe motiv că fapta n-ar există. Judecătorul a fost reabilitat. 

Interlopul Paprika a fost eliberat de judecători! Mama fetei decedate este revoltată de decizia Curţii de Apel

Fraţii lui Hayssam, liberi să părăseacă România

Numele judecătorului Traian Munteanu este legat şi de dosarul privind fuga lui Omar Hayssam din România. Judecătorul este cel care a decis revocarea măsurii interdicţiei de a părăsi ţara pentru armatorul Mustafa Tartoussi, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam ar fi fugit din ţară. La scurt timp după acestă decizie, Tartoussi a dispărut din România. Traian Munteanu a decis şi revocarea măsurii de a părăsi ţara pentru fraţii lui Hazssam, Omar Mukhles si Omar Mahmoud, care l-ar fi sprijinit pe sirianul acuzat de terorism să păsăsească ţara.

Eliberat pe cauţiune

Un complet de trei judecători de la Curtea de Apel Oradea a dispus, miecuri, admiterea recursului şi eliberarea din arest al lui Kiss în schimbul unei cauţiuni fixate la suma de 55.000 lei. Cei trei judecători, Mihaela Petru, Mircea Puşcaş şi Traian Munteanu au decis să admită cererea formulată de avocatul lui Kiss, de a-l elibera provizoriu pe cauţiune pe inculpat.

Arestat

Iuliu Kiss a fost arestat la 11 iunie 2011, după ce a provocat un accident mortal. Aflat la volanul unui bolid de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau trei tinere Adriana Jurcan, Anca Jurcan şi Mihaela Jurcan, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.
Adriana Jurcan, 24 de ani, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie.

Paprika a cerut să fie eliberat condiţionat, fiindcă îl aşteaptă familia şi un job de ajutor de bucătar

Destine frânte: Anca Jurcan, sora geamănă a Adrianei se luptă cu moartea

Şoferul criminal a fost arestat, la patru zile după ce a spulberat cu Mercedes-ul Tico-ul în care se aflau trei fete

Expertizele au înjumătățit viteza și alcoolemia lui Paprika

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite