PROCES Expertizele au înjumătățit viteza și alcoolemia lui Paprika

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”
Iuliu Kiss nu a respectat semnificaţia semnului „Cedează trecerea”

Iuliu Kiss, poreclit Paprika, a provocat în luna iunie un accident în care a murit o tânără, iar alte două, sora geamănă și verișoara, au fost rănite foarte grav. Dacă inițial se vorbea de o alcoolemie de 1,1 la mie, cea mai recentă expertiză medico-legală arată o alcoolemie în sânge de 0,5 la mie. De asemenea, viteza cu care și-ar fi condus Parika bolidul, în seara în care a izbit din plin Tico-ul în care se aflau ce

Viața familiei Jurcan a fost dată peste cap la data de 11 iunie 2011, când gemenele Anca și Adriana Jurcan (24 ani), alături de verișoara lor Mihaela, se întorceau de la cumpărături, cu o mașină Tico. La intersecția dintre străzile Meșteșugarilor și Barcăului, un Mercedes le-a izbit din plin. Adriana Jurcan a murit pe loc, iar Anca a stat săptămâni întregi la terapie intensivă. Ambele supraviețuitoare vor rămâne marcate pe viață în urma teribilului accident, provocat de către șoferul Iuliu Kiss, care nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea", în timp ce conducea băut și cu viteză mare un bolid marca Mercedes.

Proces echitabil

La cinci luni după accident, familia Jurcan și prietenii surorilor Jurcan se tem că Iuliu Kiss ar putea fi „scos basma curată", deși este arestat, fiind acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă. „ Strigător la cer!!!. Viteza stabilită la expertiza privind dinamica accidentului: 87km/h. Incredibil ce se poate întâmpla. Câtă nedreptate. De la viteza de peste 100 de km/h Paprika este scos sub 90 de km/h. Ne aşteptăm ca la sosirea expertizei privind alcoolemia să iasă sub 0.8, sau poate au băut fetele şi au condus ele cu 160 de km/h. Doamne ce strigător la cer mai e" a scris Călina Maria Fresa, pe pagina de facebook „Să fim alături de Anca Jurcan!". Se pare că temerile lor au fost întemeiate. Săptămâna aceasta, Judecătoria Oradea a primit rezultatul expertizei Institutului de Medicină Legală Timişoara, ai cărui specialiști au concluzionat că, în momentul producerii accidentului, Paprika ar fi avut o alcoolemie în sânge de circa 0,5 la mie. Practic, specialiștii susțin că, având în vedere faptul că șoferul s-a urcat la volan imediat ce consumase alcool, acesta nu fusese încă absorbit în sânge, la momentul producerii accidentului. Iuliu Kiss poate spera acum la o încadrare diferită a faptelor de care este acuzat, iar în loc de o condamnare cu închisoare între 5 și 15 ani, ar putea primi o condamnare la închisoare între 2 și 7 ani. Pentru a beneficia de un proces echitabil, avocatul lui Iuliu Kiss a depus o cerere de strămutare a procesului la Inalta Curte de Casație și Justiție.

 Despăgubiri

Pe de altă parte, Mircea Ursuța, avocatul familiei Jurcan, a cerut despăgubire de aproximativ 2 milioane de euro , bani care ar urma să fie achitaţi de firma asiguratoare.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite