Slalom printre gropile de primăvară din Moldova. Află cum fentează şoferii craterele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşiul s-a umplut de gropi
Iaşiul s-a umplut de gropi

"Adevărul" prezintă în această săptămână cum arată marile oraşe din Moldova după topirea zăpezii, unde au apărut primele gropi din cauza antiderapantului folosit în timpul iernii şi câţi bani s-au pus la bătaie pentru astuparea lor.

Nervii şoferilor sunt puşi la încercare în primele zile de primăvară. După calvarul provocat de căderile masive de zăpadă, conducătorii auto au de înfruntat gropile apărute în asfalt. Şefii primăriilor ridică din umeri şi spun că vor interveni în funcţie de fondurile de care dispun.

IAŞI: În Capitala Moldovei gropile vor fi umplute cu piatra mărunţită rezultată din spargerea bordurilor. Acestea au fost scose în toamnă anului trecut de pe mai multe străzi ale oraşului. Citeşte aici în cât timp vor fi astupate craterele de pe marile bulevarde.

NEAMŢ: Şoferii care au drum prin Piatra Neamţ trebuie să evite strada Titu Maiorescu, zona autogării sau giratoriul de lângă podul „Căprioara". Vezi aici harta completă a zonelor bombardate şi află în cât timp vor începe asfaltările.

SUCEAVA: Pentru a evita avarierea maşinilor, gropile din Suceava au fost acoperite cu pavele, iar după ce temperaturile vor creşte, se va trece la asfaltări. Citeşte aici unde au apărut cele mai multe gropi.

BOTOŞANI: Pentru acoperirea miilor de cratere apărute la Botoşani, oficialii Primăriei au pus la bătaie 5 milioane de lei, dar fondurile ar putea fi suplimentate în funcţie de necesităţi. Vezi aici cum arată străzile din oraş.

BACĂU: Cei mai mulţi şoferi băcăuani se plâng că, de când a început să dispară zăpada, bucşele, arcurile şi amortizoarele maşinilor pe care le conduc au cedat. Află aici ce aşteaptă şefii Primăriei Bacău ca să se apuce de treabă.

VASLUI: Şoferii vasluieni se plâng că oficialii Primăriei nu au început încă lucrările de acoperire a gropilor, deşi nu mai ninge de la mijlocul lunii februarie. Cei mai nemulţumiţi sunt taximetriştii. Citeşte aici unde sunt cele mai multe gropi din oraş.

FOCŞANI: Pentru lucrările de peticire din Focşani, municipalitatea va aloca 200.000 de lei, după ce anul trecut bulevardele din oraş au fost modernizate pe datorie cu bani luaţi de la bancă. Vezi aici unde vor fi făcute lucrări în această primăvară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite