GALERIE FOTO: Străzile din Focşani, pline de gropi după dezgheţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile au răsărit din zăpadă ca ciupercile după ploaie
Gropile au răsărit din zăpadă ca ciupercile după ploaie

După ce scăpăm de zăpadă, străzile din oraş îşi arată adevărată faţă: gropi de toate mărimile, care pun în pericol nu numai integritatea maşinilor ci şi vieţile celor aflaţi în autoturisme.

Ca şi în alte locuri din ţară, Focşaniul nu face notă separată în privinţa stării deplorabile a drumurilor.

Asta că după topirea zăpezilor, sute de gropi de dimensiuni diferite se arată participanţilor la trafic în toată splendoarea lor.

image

Anul trecut, municipalitatea a reuşit asfaltarea principalelor bulevarde din oraş, graţie unui împrumut la bancă, parte din fondurile rămase urmând a fi folosite şi în această primăvară, pentru modernizarea altor străzi.

În această primăvară, va fi modernizată întreaga stradă a Brăilei, la ultima şedinţă de consiliu local aleşii alocând 5,7 milioane de lei pentru refacerea carosabilului şi a trotuarelor.

În Focşani gropile de pe străzi ajung la doi metri

Cu toate acestea, străzile periferice şi cele dintre blocuri vor necesita plombări serioase, mai ales că de sub zăpadă care se dezgheaţă răsar zeci de gropi.

"Pur şi simplu dansezi în maşină. Bucşele, pivoţii şi amortizoarele sunt praf. Şi când ajungi la liman, adică pe o stradă mai bună, tot îţi troncăne maşina pentru că se desprind toate pe dedesubt. Te ia şi durerea de cap când auzi cum trosneşte maşina când dai într-o groapă din asta din asfalt. Nici nu are rost să o repari că se strică din nou în câteva zile. Doar să nu mai ieşi cu ea", ne-a spus Gabriel Danţiş, unul dintre şoferii întâlniţi în trafic.

image

Pentru lucrările de peticire, municipalitatea va aloca aproximativ 200.000 de lei, însă anul acesta în Focşani vor fi reabilitate 9,8 km de străzi, incluse în Programul Naţionale de Dezvoltare a Infrastructurii, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Sunt 4,8 km care vor fi reabilitaţi şi 5,1 km vor fi modernizaţi. Este vorba despre străzile Gloriei, I. L. Caragiale, Toader Ţîrdea, Vrîncioaia, Moş Ion Roată, Transilvania, Dornei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuş, Jiliştei, 13 decembrie, Putnei, Diviziei, 1 mai, Maior Pinciu, Ion Creangă, Al. Şcolii, Al. Florilor, Cartier CFR, Emil Racoviţă, Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. Ion Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăşti şi Duiliu Zamfirescu. Lucrările au fost scoase la licitaţie şi se aşteaptă demararea lucrărilor", a precizat primarul Decebal Bacinschi.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite