Bacăul, ”ciuruit” de sute de gropi rămase după topirea zăpezii. Asfaltarea străzilor se va face când va da soarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de străzi din municipiul Bacău, artere principale, dar și drumurile mici din cartiere sunt pline de gropi care mai de care mai adânci. Totul spre disperarea conducătorilor auto, care sunt nevoiți ca zilnic să facă slalom printre adevărate cratere rămase în urma topirii zăpezii.

Cei mai mulți șoferi se plâng că, de când a început să dispară zăpada, bucșele, arcurile și amortizoarele mașinilor pe care le conduc au cedat. Băcăuanii afirmă că sunt sătui până peste cap de asfaltările care au loc an de an fără niciun sens, deoarece străzile arată mereu ca după bombardament.

Dacă au văzut un an, doi, ca soluţia cu smoala lipită pe stradă nu funcţionează pentru ce insistă? Care-i interesul să asfalteze mereu? O şosea făcută cu simţ de răspundere, cum e drumul spre Bucureşti, nu are nevoie de intervenţii zece ani cel puţin” a spus Vasile Manea, taximetrist.


Click pe colaj pentru mai multe fotografii!

image

"Probabil că de la tonele de sare cumpărate de Primărie cu bani grei s-au stricat străzile. Mai mult, deşi nu mai ninge, zăpada a rămas peste tot, nu au scos-o nici acum din oraş, e plin de bălţi sub care sunt gropi-capcane”, a declarat Marcel Voinescu, un alt conducător auto.

Reasfaltare pe 5 milioane de lei

Municipalitatea garantează că stăzile nu vor rămâne neplombate. ”Vineri s-a publicat pe SEAP anunțul de partcipare la licitație și în două săptămâni se vor desemna câștigătorii. Asfaltarea va începe atunci când ne vor permite condițiile meteo. Asfaltul se toarnă în anumite condiții de temperatură. Trebuie să fie măcar 15-16 grade Celsius. Se va turna covor asfaltic la cald”, a declarat Dragoș Luchian, viceprimarul municipiului Bacău.

image

Valoarea asfaltării în acest an este de 5 milioane de lei. Prioritate au străzile din cartierele Bistrița Lac, Cornișa și zona Nord. Pe lângă repararea străzilor, edilii afirmă că se vor face și trotuare noi.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţul Bacău!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite