Harta craterelor de primăvară din Vaslui. Vezi aici care sunt străzile pline de gropi din oraş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În unele zone ale oraşului gropile au dimensiuni uriaşe
În unele zone ale oraşului gropile au dimensiuni uriaşe

Odată cu topirea zăpezii, un alt chin a apărut pentru şoferii din municipiul Vaslui. Este vorba de gropile care au invadat aproape toate străzile din oraş de zici că totul arată ca după bombardament.

În acest moment, practic, nu există stradă care să nu fie „bombardată" de gropi, fie ele mai mici sau mai mari.

Cel mai bun exemplu este intersecţia cu sens giratoriu de la ieşirea spre municipiul Bîrlad (zona ICIL), acolo unde atât vremea, cât şi lucrările începute anul trecut şi-au spus cuvântul. În imediata apropiere, spre Obor, strada este plină de cratere care au început să prindă contur din cauza intemperiilor vremii.

Situaţia este aceeaşi chiar şi pe strada principală, Ştefan cel Mare, care este crăpată pe aproape toată lungimea ei.

O situaţie aparte, dar mai gravă, o reprezintă străduţele care duc spre cartiere. Cele mai elocvente exemple sunt cartierele Ana Ipătescu, Avram Iancu, Zimbrului, Huşului, 13 Decembrie.

Gropile din Vaslui

Taximetriştii sunt cei mai supăraţi

Primăria Vaslui promite că lucrările de plombare pe unele străzi vor începe chiar de astăzi, spre disperarea şoferilor, dar mai ales a taximetriştilor care spun că în loc să iasă la treabă stau mai mult prin service-uri. „Vremea s-a încălzit de mai bine de o săptămână, iar zăpada s-a topit. În loc să pot să mă mişc şi să fac cât mai multe curse, că şi aşa merge destul de prost, eu stau cu maşina în service. Oare domnii de la primărie nu ştiu că în această perioadă se poate folosi mixtură asfaltică la rece?", se întreabă ironic Ciprian C., taximetrist de profesie.

„În această săptămână vor începe lucrări de plombare pe străzile Castanilor, Rediu, Huşului, Cuza Vodă şi Ştefan cel Mare, de la Nord la Spital", au promis reprezentanţii Primăriei vaslui, prin vocea Geaninei Tofan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Gropile din Vaslui

Vasluiul se va transforma în şantier

Încă din primăvara anului trecut, municipiul Vaslui a intrat într-un proces de schimbare la faţă, graţie unui proiect care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Lucrările de asfaltare a municipiului reședință de județ au fost câștigate de firma binecunoscutului om de afaceri din Murgeni, Emil Savin.

Modernizarea străzilor blocată de Ministerul Mediului

PIDU este compus din 5 proiecte, toate finanțate cu bani europeni și care prevăd asfaltarea străzii Ștefan cel Mare, dar și a altor 14 străzi, reabilitarea zonei pietonale centrale și a iluminatului arhitectural, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii de transport public prin crearea unui terminal intermodal, crearea unor centre de zi prin modernizarea punctelor termice Gară 2 și Ștefan cel Mare și amplasarea unor camere de supraveghere pe principala stradă a orașului și amenajarea unui centru de supraveghere.

S-a decis: SC Transmir asfaltează Vasluiul

Contractul de finanțare are o valoare totală de aproape 25 de milioane de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite