Premieră în România: un ieşean a fondat sindicatul inventatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Alexandru Stănilă de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii
Profesorul Alexandru Stănilă de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii

Inventatorii din toată ţara au decis în cadrul salonelor de profil de la Iaşi să se unească în cadrul unei ligi şi să-şi ceară drepturile.

Din luna septembrie, în România se va înfiinţa pentru prima dată un sindicat al inventatorilor sub denumirea Liga Inventatorilor din România, afiliat la Blocul Naţional Sindical. Decizia a fost luată anul acesta, în cadrul saloanelor de inventică desfăşurate la Iaşi: EuroInvent şi Inventica.

Minţile strălucite din întreaga ţară au decis atunci să-şi unească forţele şi să lupte pentru drepturile lor. De la Iaşi, persoana care se ocupă de toată documentaţia necesară înfiinţării sindicatului inventatorilor este profesorul Alexandru Stănilă, cadru didactic la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, coordonatorul Cercului interdisciplinar de cercetare şi inovaţie de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi" Iaşi şi deţinătorul a peste 38 de brevete atestate.

Casa Viitorului, realizată la Universitatea Tehnică din Iaşi

Invenţiile studenţilor ieşeni: Roboţi de spionaj, de trimis pe Marte şi de înlocuit muncitorii FOTO

UPDATE Licenţă inedită a unui student de la Electronică Iaşi: a creat o mână bionică (FOTO şi VIDEO) 

Ieşeanul care ieftineşte căldura

„Dezvoltarea unei societăţi se face numai pe baza progresului tehnic şi ştiinţific al societăţii. Politicul asigură climatul în care acest sâmbure al creaţiei tehnice se poate dezvolta sau se poate distruge. Scopul principal al acestui sindicat este de a crea instrumentul de discuţii cu factorul politic, indiferent care ar fi acesta, în scopul dezvoltării şi promovării creaţiei tehnice autohtone. Noi am demonstrat că avem capacitate, dar care din păcate nu numai că nu este utilizată în mod benefic pentru ţară, ba din contră, am sentimentul că suntem surghiuniţi şi neluaţi în consideraţie", spune profesorul Alexandru Stănilă.

Vor modificări în mediul academic

Principala doleanţă a inventatorilor ar fi schimbarea modului în care se învaţă la momentul actual în şcoli. Aceştia acuză că procesul de învăţare practicat în unităţile româneşti inhibă spiritul creativ al elevilor.

Casa anti-cutremur, inventată de ieşeni

Licenţe inedite la Politehnica Iaşi: prima Dacia veche cu aer condiţionat şi maşina cu cel mai mic consum din ţară FOTOGALERII

Invenţie revoluţionară la Iaşi: Aparatul care depistează cancerul la sân în 7 minute (FOTO şi VIDEO) 

„Sistemul de învăţământ românesc a dezvoltat cu precădere sistemul de gândire convergentă, adică de cunoaştere şi de reproducere, şi nicidecum gândirea divergentă-creativă, asimilarea de cunoştinţe şi dezvoltarea lor mai departe. Şi asta de fapt e o pierdere. Degeaba avem tineri foarte talentaţi despre care nu mai auzi nimic decât de olimpiadă. Ne trebuie o schimbare radicală în direcţia dezvoltării gândirii divergente pe lângă cea convergentă în întregul sistem de învăţământ. Trebuie să acţionăm intens la toate nivelele, înepând de la grădiniţă, şcoală generală, liceu şi facultate. Elevul nu trebuie să mai fie bombardat cu întrebări şi răspunsuri unice în şcoli", susţine profesorul Stănilă.  

Invenţia unui student ieşean: maşini blocate automat la calea ferată FOTOGALERIE 

INEDIT Maşină ca a lui Michael Schumacher, construită din cheta studenţilor ieşeni (FOTO şi VIDEO)

Ideea genială a unui ieşean: Big Brother pe camioane FOTOGALERIE

Pe lista cu cerinţe a inventatorilor se mai numără crearea centrelor private şi de stat care să pună în practică cele mai valoroase brevete şi depistarea firmelor care pot produce invenţiile prin preluare de franciză.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite