Iaşi: Fiul asistentei rănite de tramvaiul groazei: „Dăm în judecată Regia de Transport Public pentru despăgubiri. Mi-au nenorocit mama!“ (AUDIO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codrin Drăguşanu, fiul Mirelei Drăguşanu, asistenta de la Penitenciarul Iaşi rănită în accidentul de luni la amiază, este hotărât să dea în judecată Regia Autonomă de Transport Public (RATP) pentru a cere despăgubiri. Acesta spune că mama lui se flă în incapacitatea de a-şi achita ratele la bănci din cauză că nu poate munci fiind imobilizată la pat.

Codrin Drăguşanu (24 de ani) este revoltat împotriva RATP şi cere ca mama lui să fie despăgubită pentru accidentul pe care l-a avut luni la amiază când tramvaiul groazei a omorât un om, a rănit alte şapte persoane şi a avariat puternic şase autoturisme. Tânărul este decis ca săptămâna viitoare să dea în judecată RATP.

„Dau în judecată RATP pentru că a angajat pe cineva care nu ştia ce face. Din câte am înţeles tramavaiul era în regulă în momentul producerii accidentului, avea revizia făcută şi mergeau frânele. Regia este vinovată că au angajat un om nepotrivit. Trebuia să i se facă un control psihologic pentru că el nu cară cartofi în tramvaie, ci oameni", spune Codrin.

ASCULTĂ CE SPUNE FIUL ASISTENTEI DESPRE RATP

Vezi în premieră imagini surprinse de martorii cumplitului accident din Iaşi

EXCLUSIV: Dezvăluirile colegilor vatmanului din tramvaiul ucigaş de la Iaşi: „Nu sunt piese de schimb pentru reparaţii“ (VIDEO)

Mirela Drăguşanu, asistenta Penitenciarului din Iaşi, se afla pe locul din dreapta al maşinii în care colegul său de muncă, agentul Dănuţ Condurache, a decedat. Femeia s-a ales cu fractură de bazin şi a fost transportată la Spitalul Floreasca din capitală.

UPDATE Iaşi: Agentul ucis de tramvai a fost înmormântat cu onoruri militare. Colegii i-au compus o poezie (FOTO şi VIDEO)

Călător în tramvaiul groazei din Iaşi: „Am văzut moartea cu ochii“ (UPDATE VIDEO)

Pe străzile Iaşiului circulă tramvaie-sicrie. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

Băiatul femeii susţine că aceasta nu va putea munci cel puţin un an şi că astfel nu-şi va putea achita ratele la bănci.

„Totul costă, şi spitalizarea, şi tratamentul. Mama mea este nenorocită! Cel puţin un an va avea nevoie de recuperare, cel mai probabil va fi nevoie să meargă şi în Germania pentru recuperare. Fiind în spital nu va putea munci şi nu va putea să-şi plătească datoriile la bănci. Cer ca Regia să o despăgubească", mai spune Codrin Drăguşanu.

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

Transport criminal pentru călătorii din Iaşi: tramvaie vechi şi pante abrupte (FOTO)

Fiul asistentei a scăpat din coşmarul din Japonia

Nici soarta lui Codrin Drăguşanu nu este una uşoară. Tânărul, tată a unui băieţel, a fost nevoit să se întoarcă din Japonia, ţară puternic încercată în ultima vreme de cutremure, tsunami şi explozii la centralele nucleare.

CODRIN POVESTEŞTE DESPRE MESERIA PE CARE O PRACTICĂ DIN PASIUNE

Codrin se afla de patru ani în Japonia, unde s-a stabilit şi şi-a întemeiat o familie.

„Mi-am cunoscut soţia în România şi din 2008 ne-am stabilit în Japonia. Eu ştiu să vorbesc foarte bine limba engleză şi japoneză, le-am învăţat de pe la 6 ani. Eu predam engleza în Japonia pentru că asta îmi place şi la asta mă pricep", spune tânărul.

Când calamităţile naturale au nenorocit un popor, Codrin a decis să-şi ia familia şi să se întoarcă în ţara natală. Şi-a lăsat toată agoniseala şi a venit în România, însă chiar în ziua în care a ajuns în ţară mama sa a suferit accidentul din Fundaţie.

„Am ajuns în ţară şi i-am zis tatălui meu că aş vrea să o sun pe mama. Atunci el mi-a povestit de accidentul pe care ea l-a suferit şi vă puteţi imagina cum m-am simţit", povesteşte cu voce sugrumată de durere Codrin.

Tânărul vrea însă să se angajeze cu orice preţ pentru a-i oferi familiei sale toate cele necesare. „Ştiu aceste două limbi, japoneza şi engleza, la perfecţie. Aş putea fără nicio problemă să mă angajez ca translator pentru că asta ştiu să fac. Oricât aş obţine aici ar fi bun. Oricum intenţionez ca după ce se îndreaptă situaţia în Japonia să mă întorc acolo. Deocamdată însă am mare nevoie de o slujbă", spune tânărul.

La situaţia precară a familiei Mirelei Drăguşanu s-au gândit şi colegii ei de muncă. Aceştia au deschis un cont în care oricine poate dona un ajutor financiar.

Ţinând cont că situaţia financiară a doamnei este precară şi nu-şi permite suportarea cheltuielilor intervenţiilor chirurgicale şi ulterior recuperarea medicală, orice contribuţie financiară, oricât de mică, ar fi de mare ajutor. Persoanele care doresc să o susţină material pe doamna Drăguşanu Mirela, pot face donaţii în conturile deschise la Banca CARPATICA - sucursala Iaşi -  RO54CARP024100738061RO01 lei şi RO11CARP024100738061EU01 - EU pe numele MUNTEANU MAGDALENA - casieră în cadrul Penitenciarului Iaşi", se arată în comunicatul trimis de conducerea Penitenciarului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite