EXCLUSIV: Dezvăluirile colegilor vatmanului din tramvaiul ucigaş de la Iaşi: „Nu sunt piese de schimb pentru reparaţii“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub protecţia anonimatului, colegii lui Dumitru Diaconu spun că nu sunt bani pentru repararea vehiculelor defecte. Vatmanii se plâng de condiţiile dificile în care trebuie să-şi facă meseria şi arată cu degetul spre edili, pe care îi critică pentru că bagă bani în echipa de fotbal în loc să finanţeze transportul în comun.

Update Ora 12.45:Primarul Iaşiului reacţionează la dezvăluirile făcute de angajaţii de la Regia de Transport din Iaşi. „Vatmanii sunt solidari între ei şi se apară. Eu ţin la populaţia oraşului şi am dispus să se facă un control la regie pentru a vedea care este situaţia“, a declarat astăzi la prânz Gheorghe Nichita.

Vatmanii RATP nu au rămas impasibili în faţa scandalului în care este implicat colegul lor Dumitru Diaconu, bărbatul care conducea tramvaiul ucigaş. Totuşi, angajaţii regiei se tem să vorbească.

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

„Am auzit că vagonul a ieşit curat la constatarea tehnică, ca de obicei. Am trecut şi eu prin treburi din astea. Adevărul nu o să-l vedeţi pentru că nu spune nimeni nimic. Eu am mai avut probleme când am cerut socoteală şi acum vreau să-mi văd de treaba mea", a spus unul dintre vatmanii RATP.

Iaşi: Tramvaiul ucigaş din nou la stradă. Prima expertiză exclude eroarea tehnică (UPDATE VIDEO)

Sub protecţia anonimatului, câţiva oameni şi-au spus totuşi păsul. Principalele neajunsuri ţin de felul în care sunt întreţinute vehiculele. „Vagoanele sunt bune doar dacă vatmanul le aduce la revizie şi spune mecanicului ce anume e în neregulă cu utilajul. Dar ei dacă nu au piese, ce să facă? Nu sunt nici şuruburi pentru bordul din cabină. Tramvaiele astea ajung aici fără specialişti şi fără piese de schimb. Când se strică ceva, se ia un motoraş, îl mai bobinează şi-l pune la loc. Aşa se repară la noi pentru că nu sunt piese de schimb", a spus un vatman RATP.

Vezi în premieră imagini surprinse de martorii cumplitului accident din Iaşi

image

Nu doar tramvaiele sunt criticate. „Nici MAZ-urile astea nu-s strălucite. Ar trebui să fim aprovizionaţi cu piese mai bune, numai cu cârpeală nu merge treaba", a spus unul dintre şoferii din autobuzele RATP.

UPDATE Iaşi: Agentul ucis de tramvai a fost înmormântat cu onoruri militare. Colegii i-au compus o poezie (FOTO şi VIDEO)

Vatmanii s-au săturat să lucreze în aceleaşi condiţii dificile. „Iarna îngheţăm în cabine, nu avem o sursă de încălzire. Avem patru tipuri de vagoane în Iaşi, toate străine, dar niciun specialist care să ştie cum să le întreţină. Abia acum, după accident, am auzit că vor veni nişte meseriaşi elveţieni", a precizat un vatman.

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA IMAGINI SURPRINSE DE MARTORI

image

Pe străzile Iaşiului circulă tramvaie-sicrie. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

Angajaţii RATP consideră că finanţarea defectuoasă este cauza problemelor. „Regia de transport în comun nu aduce venit, e subvenţionată de Primărie, care dă reduceri la abonamente. Banii ăştia de unde vin? Bine că primarul are grijă de echipa lui de fotbal, dar nu şi de transportul în comun de la Iaşi. De la accidentul ăsta, când ajung în staţie, se uită lumea de mine de parcă aş fi eu de vină. Pasagerii se tem de acuma", a spus un vatman.

Vatmanul din tramvaiul groazei a scăpat de cătuşe (UPDATE) VIDEO

Vezi mai jos video cu ce spun călătorii:

image

Elena Coman, vânzătoare: „M-am gândit că puteam fi eu pe trecere sau pe trotuar. Prefer să merg pe jos decât cu tramvaiul, dar după-amiaza nu am încotro ca să ajung acasă. S-a exagerat cu preţul biletelor, care nu justifică în niciun caz condiţiile de drum".

Loredana Caloră, studentă: „Există o frică de acuma să merg cu tramvaiul, dar e necesar să mergem cu el. Nu se justifică preţurile la bilete, dar nu avem ce face".

Răzvan Viziteu, elev: „Merg în fiecare zi cu tramvaiul 13. Dacă făceam luni antrenament puteam să fiu chiar în acel vagon. Nu am de ales, cu altceva nu pot ajunge la şcoală, dar nu am nici inima uşoară de acum încolo. Ar trebui să fie verificate mai des. Dau 16 lei pe bilete săptămânal. Nu se merită dar astea sunt preţurile în Iaşi".

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite