Vatmanul din tramvaiul groazei a scăpat de cătuşe (UPDATE) VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Diaconu, vatmanul care a condus tramvaiul groazei, va fi cercetat pentru ucidere din culpă în libertate. Vatmanul este considerat principalul vinovat de tragedia produsă în Dealul Copoului.

Ora 20.10 În timpul şedinţei de judecată, reprezentantul Ministerului Public a declarat că lăsarea în libertate a lui Dumitru Diaconu ar oripila opinia publică. la rândul său, vatmanul le-a spus magistraţilor Judecătoriei Iaşi că regretă enorm cele întâmplate şi că nu intenţionează să mai conducă vreodată.

„Decizia de respingere a propunerii de arestare preventivă mi se pare una corectă atât din punct de vedere uman, cât şi logic. Cred că judecătorii au luat în considerare şi faptul că a acţionat toate sistemele de frânare“, a declarat şi avocatul Anca Drăgoi, unul dintre apărătorii lui Dumitru Diaconu.

Ora 19.45 În momentul aflării veştii, lui Dumitru Cristian Diaconu i-au dat lacrimile. Deşi a putut pleca acasă, acesta nu poate părăsi localitatea. Procurorul de şedinţă a declarat recurs imediat ce judecătorii au anunţat decizia. Acesta urmează să fie jduecat în zilele următoare. „Nu am dat declaraţii nici până acum, şi nu o voi face nici de acum înainte. veţi afla la momentul potrivit. Este clar că sunt bucuros, dar sunt subiectiv“, a spus Dumitru Diaconu imediat după instanţa de la Judecătoria Iaşi a făcut publică decizia.

Ora 19.23 Judecătoria Iaşi a respins în urmă cu puţin timp propunerea de arestare preventivă formulată de procurori împotriva lui Dumitru Cristian Diaconu. Acesta este liber să plece acasă întrucât ordonanţa de reţinere dată miercuri seară' de procurori a expirat.

Ora 18.40 Judecătorul a rămas în pronunţare. În maxim o oră se va decide dacă vatmanul va fi arestat pentru 29 de zile sau va fi cercetat în stare de libertate.

Ora 18.35 Vatmanului i-a expirat ordonanţa de reţinere. Procesul încă nu s-a terminat.

Ora 17.25 Dumitru Cristian Diaconu nu poate fi lăsat în libertate pentru că acest lucru „ar tulbura în mod real ordinea publică, creându-se o stare de nelinişte şi insecurtitate în rândul colectivităţii civile", susţin procurorii.

Anchetatorii consideră că există şi  riscul „perseverenţei inculpatului în comiterea unor fapte similare, în lipsa unei reacţii ferme din partea organelor judiciare".  Anchetatorii mai susţin că „fapta a declanşat o puternică reacţie în rândul opiniei publice , a avut un impact negativ deosebit şi că a dus la diminuarea considerabilă a încrederii ceţăenilor în serviciile de transport în comun care presupun încredere şi siguranţă în sistem", se precizează în motivarea propunerii de arestare preventivă a lui Dumitru Cristian Diaconu, înaintă de procurori judecătorilor ieşeni.

Ora 14.55: Magistraţii de la Tribunal va începe la ora 15.00. Cei patru avocaţi ai lui Dumitru Diaconu au primit timp să studieze dosarul. La ora 18.30 expiră ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisă miercuri seară de procurori.

Citeşte şi:

UPDATE Iaşi: Agentul ucis de tramvai a fost înmormântat cu onoruri militare. Colegii i-au compus o poezie (FOTO şi VIDEO)

Ora 14.41: Dumitru Diaconu a ajuns la Judeăctoria Iaşi în jurul orei 14.00, unde magistraţii vor decide dacă va fi sau nu arestat preventiv pentru 29 de zile. Surse neoficiale susţin că vatmanul ar fi spus la audierile de aseară că frânele l-au lăsat în dreptul Spitalului CFR, aflat la aproape 300 de metri  distanţă de semaforul de la BCU. „Am văzut coloana de maşini pe linie când eram în dreptul Spitalului CFR. Am început să frânez, dar la a doua comandă nu au mai funcţionat frânele“, le-ar fi spus Diaconu oamenilor legii.

Ora 13.40 După o oră de audieri, vatmanul a fost scos şi dus la instanţă. Vatmanul nu a vrut să facă nicio declaraţie nici la intrarea şi nici la ieşirea din Parchet.

Ora 13.30 Vatmanul Dumitru Cristian Diaconu este la audieri. Acesta a angajat trei avocaţi care să-l reprezinte. Unul dintre avocaţi este chiar de la Sindicatul RATP. În jurul orei 15.00, anchetatorii vor face noi dezvăluiri în dosar.

image

Vatmanul Dumitru Diaconu în urma accidentului produs luni la amiază

Ora 09.30 Peste câteva ore, vatmanul Dumitru Cristian Diaconu va da ochii cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. După ce va fi audiat, anchetatorii vor decide dacă vor formula împotriva acestuia propunere de arestare preventivă.

image

Anchetatorii l-au reţinut în această seară pe Dumitru Diaconu, vatmanul aflat la manşa tramvaiului care a cauzat cel mai grav accident de circulaţie petrecut la Iaşi în ultimii ani. Oamenii legii îl cercetează pe Diaconu pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. Bărbatul va sta în arest cel puţin 24 de ore. Mâine va fi dus la Parchet pentru a fi audiat. Procurorii vor decide mâine dacă vor propune arestarea vatmanului pentru 29 de zile.

Citiţi şi: Tramvaiele din Capitală, prea vechi pentru a fi pe şine

Iaşi: Presa elveţiană, ţară de unde provine tramvaiul fără frâne, relatează despre carnagiul de luni

Asistenta zdrobită de tramvai la Iaşi: „Noi nu eram pe şine"

Slujbă în stradă în memoria ieşeanului ucis de tramvai. Familia agentului mort: „Noi nu acuzăm, Dumnezeu va judeca" (FOTO si VIDEO)

"A fost reţinut pentru 24 de ore. Mâine va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă", a declarat procuror Carmina Pascal, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Citiţi şi:

Iaşi: Fratele asistentei rănită grav de tramvaiul fără frâne: „E un miracol că a scăpat doar cu nişte fracturi!" (FOTO, VIDEO, UPDATE)

Atenţie ieşeni! Tramvaiele noi ale Regiei de Transport Public iau foc în mijlocul zilei (VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite