Iaşi: Presa elveţiană, ţară de unde provine tramvaiul fără frâne, relatează despre carnagiul de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii din Elveţia au titrat cumplitul accident care a avut loc în cursul zilei de luni la Fundaţie şi în care a fost implicat un tramvai second hand adus chiar de la ei din ţară.

Ziarele din Elveţia au relatat despre cumplitul accident din cursul zilei de luni în Fundaţie care s-a soldat cu un deces, cu rănirea a şapte persoane şi cu avarierea a şase autoturisme. Motivul pentru care ziarişii au preluat ştirea a fost faptul că accidentul a fost provocat de un tramvaiul second hand adus din statul elveţian.

Vezi cum au tratat subiectul aici.

EXCLUSIV Ieşeanul ucis de tramvaiul fără frâne a salvat viaţa unui coleg (FOTO)

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

 Tramvaiul de tip BE 8/8 provenit de la Bernmobil Berna a deservit Elveţia în perioada 1974-2009. În 2010 au fost înlocuite cu tramvaie performante pentru că legea pentru persoanele cu handicap din Elveţia s-a modificat şi prevedea ca toate mijloacele de transport în comun să aibă rampe de acces pentru cei cu diazbilităţi.

Autorităţile de la Iaşi s-au grăbit să le achiziţioneze. Reprezentanţii Bernmobil susţin că nu li s-a adus la cunoştinţă accidentul produs la Iaşi şi că ei nu au întâmpinat niciodată probleme cu tramvaiele.

Călător în tramvaiul groazei din Iaşi: „Am văzut moartea cu ochii“ (UPDATE VIDEO)

Pe străzile Iaşiului circulă tramvaie-sicrie. Vezi aici incidentele în care au fost implicate vagoanele de-a lungul anilor

„Este un accident tragic. Noi n-am fost informaţi oficial despre eveniment. Toate tramvaiele au fost întreţinute în Elveţia şi au fost verificate periodic înainte de a fi trimise la Iaşi. Cei care asigură întreţinerea lor în România au fost şcoliţi de cei de la Bernmobil şi tot ei se ocupă şi de piesele de schimb necesare. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva cu un tramvai Bernmobil. Tramvaiele sunt construite să se descurce cu relieful accidentat, dar până la o anumită limită“, spune Annegret Hewlett, purtător de cuvânt la Bernmobil.

Viaţă curmată de tramvai

Luni la amiază, tramvaiul de tip BE 8/8 a provocat un grav accident de circulaţie când cobora Dealul Copou, în faţa Bibliotecii Centrale Universitare lovind şase autoturisme. Dănuţ Condurache, agent la Penitenciarul Iaşi, se afla la volanul unei maşini şi a murit pe loc după ce a fost prins sub tramvai.

Slujbă în stradă în memoria ieşeanului ucis de tramvai. Familia agentului mort: „Noi nu acuzăm, Dumnezeu va judeca“ (FOTO si VIDEO)

Iaşi: Asistenta Penitenciarului rănită în accidentul de la Fundaţie nu poate fi operată (UPDATE)

Cu el se afla şi Mirela Drăguşanu, asistentă la Penitenciar. Femeia s-a ales cu un genunchi zdrobit şi cu fractură de bazin şi a fost transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşi. Alte şase persoane s-au ales cu răni uşoare.



 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite