Iaşi: Amenzi usturătoare pentru patronul Pub 75. Ancheta a arătat că angajaţii barului munceau lângă o bombă cu ceas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Copcea, patronul barului din campusul „Tudor Vladimirescu" va fi amendat cu 59.000 de lei de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi (ITM). Sancţiunea vine ca urmare a incendiului de pe 20 ianuarie izbucnit de la reţeaua electrică în care şi-a pierdut viaţa o studentă de 21 de ani. Neregulile cele mai mari au fost înregistrate la capitolele muncă la negru, încălcarea normelor de Sănătate şi Securitate în

Inspectorii ITM aşteaptă avizul de la nivel central pentru a-l amenda pe patron. „Cercetarea s-a terminat din punctul nostru de vedere. Prevederile legale impun o avizare de la ITM Bucureşti pentru ca apoi să punem în aplicare amenda. Amenzile sunt la maxim stabilite", spune George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Citeşte şi:

Iaşi: Pompierii au terminat ancheta în cazul incediului în care a murit studenta-eroină. Vezi aici care sunt concluziile

Iaşi: Inspectorii de muncă fac verificări la barurile din Tudor după moartea studentei-eroine

Iaşi: Au înregistrat angajaţii după tragedia din bar

Pentru munca la negru a trei persoane, un barman şi doi ospătari, inspectorii au decis amendarea patronului Mihai Copcea cu 12.000 de lei. Pentru necompletarea Registrului Electronic cu Salariaţi acesta va trebui să scoată din buzunar încă 5.000 de lei. Cea mai mare amendă, 42.000 de lei, vine ca urmare a încălcării normelor de Sănătate şi Securitate în Muncă. Din această amendă, 10.000 de lei au fost aplicaţi pentru executarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi câte 8.000 de lei pentru lipsa instrucţiunilor de SSM, lipsa instructajului de SSM, neluarea măsurilor înainte de începerea activităţii şi lipsa controlului medical al angajaţilor.

Mai urmăreşte şi:

EXCLUSIV Studenta-eroină de la Iaşi a fost dusă la groapă de pompieri (UPDATE, FOTO, VIDEO)

Iaşi: Mesaj de la tânăra salvată din incendiu pentru familia studentei-eroine: „Îmi pare rău şi regret enorm“ (AUDIO)

Iaşi: Ultimele clipe de viaţă ale studentei care şi-a dat viaţa pentru o necunoscută

În incendiul izbucnit şi-a pierdut viaţa Sorina Ferari, o studentă de 21 de ani care a sărit în ajutorul ospătăriţei Alexandra Cehlaru pentru a stinge flăcările.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite