Iaşi: Pompierii au terminat ancheta în cazul incediului în care a murit studenta-eroină. Vezi aici care sunt concluziile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă a stabilit că incendiul de săptămâna trecută din PUB 75, în urma căruia o fată de 21 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alta de aceeaşi vârstă a ajuns la spital intoxicată cu fum, s-a produs din cauza unui „contact electric imperfect la un întrerupător, din blocul de 12 întrerupătoare. 

Citeşte şi: Iaşi: Tânăra care a murit carbonizată în incendiul din Campusul Tudor Vladimirescu şi-a dat viaţa pentru o necunoscută (UPDATE VIDEO)

Iaşi: Supravieţuitoarea incendiului din Tudor va fi externată în două zile

Contactul electric imperfect, spun specialiştii de la ISU Iaşi, a determinat supraîncălzirea şi aprinderea izolaţiei din plastic a conductorului electric şi a materialelor combustibile din apropiere.

„Faptul că «blocul de întrerupătoare» se afla amplasat/alipit de lambriul din lemn acoperit cu lac au determinat aprinderea acestora în faza iniţială şi propagarea către draperiile din material sintetic aflate în imediata apropiere", se mai arată în raportul comisiei de anchetă.

Eroina de la Iaşi va fi înmormântată miercuri, acasă

Cauzele propagării flăcărilor

image

Potrivit specialiştilor ISU Iaşi, un angajat al localului, precum și alte persoane aflate în zonă, au spart geamurile de pe latura pe unde se face accesul în sala de servire a restaurantului, pentru evacuarea fumului. „Dezvoltarea rapidă și propagarea incendiului la întreg spațiul sălii de restaurant au fost favorizate și de faptul că materialul lemnos existent (scaune, mese, bar, elementele de decor cu care au fost placate grinzile, stâlpii și alte elemente interioare) era acoperit cu peliculă de lac având un grad ridicat de combustibilitate“, se mai arată în raportul pompierilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite