Iaşi: Tânăra care a murit carbonizată în incendiul din Campusul Tudor Vladimirescu şi-a dat viaţa pentru o necunoscută (UPDATE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florinela Sorina Ferari, tânăra de 21 de ani care a decedat aseară în incendiul produs la barul din Tudor Vladimirescu, era o simplă trecătoare prin zonă. Când a observat flăcările care ieşeau din bar, tânăra nu a stat pe gânduri şi a sărit în ajutorul angajatei Alexandra Chelaru.

Ora 18.00: Mama Sorinei s-a întors în această seară în ţară. Femeia aflase încă de aseară, în Italia, că fiica ei ar fi murit, dar a refuzat să creadă.

„Nici rudele nu au vrut să-i dea cumplita veste, pentru că le era frică să o supună la un şoc atât de mare înainte de a veni cu avionul către ţară. La aterizarea pe aeroportul din Bacău i-au confirmat însă ştirea că Sorina nu mai este“, a spus Sorin Bocancea, preşedintele Universităţii „Petre Andrei“ (UPA) din Iaşi.

Înmormântarea tinerei studente care a pierit în incendiul din Pub 75 va avea loc duminică, la Gura Humorului, costurile ceremoniei fiind suportate de UPA din Iaşi.

Ora 11.25 Potrivit oamenilor legii, din primele verificări s-a stabilit că incendiul a izbucnit de la o instalaţie electrică. Pagubele provocate sunt de aproximativ 400.000 lei. De asemenea, oamenii legii mai spun că alte patru autoturisme parcate în apropierea restaurantului au fost afectate de căldura degajată de flăcări.

Vedeţi aici imagini cu dezastrul lăsat în urmă de incendiul care a distrus Pub 75

Ora 11.20: Sorina locuia în Iaşi cu nişte prietene într-un apartament din zona Podu Roş. Joi seară, fetele ieşiseră să mănânce la un local din Tudor Vladimirescu, vizavi de Pub 75.  Când au plecat de acolo, au trecut pe lângă club chiar în momentul în care era cuprins de flăcări. În momentul în care s-a văzut foc, clienţii localului au ieşit imediat afară, iar înăuntru a rămas doar o angajată.

„Prietenele Sorinei spuneau că tânăra care lucra la Pub a ieşit afară şi a cerut ajutor ca să stingă un foc care izbucnise de la o priză. Sorina a intrat de bunăvoie ca să găsească un extinctor. Între timp focul luase proporţii. Cei de afară au început să spargă geamurile ca să iasă fumul afară, dar în felul acesta flăcările au devenit şi mai puternice din cauza oxigenului care a pătruns înăuntru. Prietenele Sorinei ţipau după ajutor pentru cele două fete prinse în local", a spus Cornel A (foto jos)., un student de 24 de ani care a fost la faţa locului.

image

Dându-şi seama că nu are cum să stingă focul, angajata din Pub 75 a încercat să ajungă la ieşire. „S-a târât pe jos până aproape de uşă, de unde am tras-o afară împreună cu doi băieţi. Inhalase mult fum şi tuşea puternic. Am vrut să intru după Sorina, dar nu se mai putea respira din cauza fumului înecăcios", a povestit Cornel.

Ora 10.57 Studenta eroină era un exemplu pentru toţi tinerii de vârsta ei. Sorina Ferari era integralistă la Facultatea de Drept de la Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi şi era apreciată de colegii săi. Tânăra era dată în plasament la bunici şi avea bursă socială. „Suntem mâhniţi de ce s-a întâmplat. Nu ne rămâne decât să apreciem acest ultim gest al ei. Tot timpul a fost o fată foarte săritoare, sociabilă, şi tot timpul încerca să-i ajute pe cei din jur“, a spus Viorel Huţanu, liderul studenţilor de la Universitatea „Petre Andrei“.

Ora 10:45: Unul dintre prietenii cei mai buni ai Sorinei este răvăşit de vestea primită în această dimineaţă. „Aseară când era incendiul ieşisem de la mall. Am văzut Medicina Legală şi mi-am dat seama că a murit cineva. Nici nu mi-a trecut prin cap că ar putea fi un coleg! Dimineaţă am primit cea mai tristă veste din ultimul an", a explicat Viorel Huţanu. Vezi video jos:

El are doar cuvinte de laudă despre Sorina. „Ne-am împrietenit de anul trecut. Jucam rummy împreună, ieşeam în oraş. Era o fată care îşi dădea şi haina de pe ea", mai spune Viorel.

Ora 10.40: Viorel Huţanu, liderul studenţilor de la „Petre Andrei“, confirmă faptul că Sorina  şi-a dat  viaţa pentru o persoană pe care nici măcar nu o cunoştea. „Sorina era în trecere şi a văzut flăcările. Am înţeles că a auzit ţipete şi a intrat. Nu o cunoştea pe fata pe care a salvat-o. Sorina a murit pentru că în interior s-a produs o explozie. A făcut un gest de eroism şi a căzut ea victimă. Nu am cuvinte să îmi exprim durerea. Îmi pare tare rău...“, a spus Viorel Huţanu, coleg de facultate cu studenta-eroină.

Ora 10.30:Florinela Sorina Ferari învăţa în anul II la Facultatea de Drept a Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi, iar aseară, studenta trecea prin dreptul PUB 75 când a văzut incendiul şi fără să stea pe gânduri a intrat să salveze angajaţii. „Dimineaţă, când am văzut ştirea, m-a îngrozit şi am spus să nu cumva să fie o studentă de la noi. Parcă am avut o premoniţie. S-a întâmplat o tragedie! Sorina a făcut un gest de sacrificiu suprem. Condoleanţe familiei. Suntem alături de rude“, a declarat Doru Tompea, rectorul de la „Petre Andrei".

Citeşte şi:

Iaşi: Tânăra care a fost la un pas de moarte în barul distrus de incendiu din Tudor este în stare de şoc UPDATE

Iaşi: VIDEO Un mort şi un rănit într-un incediu de proporţii la un club din Campusul Tudor Vladimirescu UPDATE

O tânără suceveancă a murit în flăcări încercând să salveze o străină

„Sora mea nu o cunoştea pe tânăra care a decedat. Aceasta pur şi simplu trecea pe stradă şi a intrat în PUB 75 pentru a interveni“, spune Iulian Chelaru, fratele angajatei Alexandra Chelaru care a scăpat cu viaţă din incendiul de proporţii produs aseară în campusul Tudor Vladimirescu. Gestul Sorinei nu a fost însă unul inutil.

„Din ce am aflat de la colegele Sorinei, fata a intervenit cu un extinctor pentru a stinge hainele angajatei din Pub, care luaseră foc. Din păcate nu a mai făcut faţă la monoxidul de carbon şi nu a mai apucat să iasă. Cealaltă fată a avut noroc că s-a împiedicat şi a căzut, iar aproape de podea era mai puţin fum şi a reuşit să ajungă aproape de uşă“, a spus Sorin Bocancea, preşedintele Universităţii „Petre Andrei“ (UPA) din Iaşi.

Pentru ultimele informaţii din Iaşi daţi click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite