Iaşi: Au înregistrat angajaţii după tragedia din bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii Pub 75 au trimis online la ITM formulare pentru patru salariaţi la o zi după ce localul a fost distrus. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă susţin că actele trebuiau să fie trimise cel mai târziu pe 19 ianuarie ca să fie legale.  

Reprezentanţii barului din campusul „Tudor Vladimirescu" au trimis dosarele la ITM pentru patru angajaţi noi la o zi după ce localul a fost mistuit de flăcări. Printre cei care au intrat în evidenţa ITM pe 21 ianuarie se află şi Alexandra Chelaru, ospătăriţa care a scăpat din tragedia de săptămâna trecută.

EXCLUSIV Studenta-eroină de la Iaşi a fost dusă la groapă de pompieri (UPDATE, FOTO)

„În Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor contractele pentru patru angajaţi au fost înregistrate pe 21 ianuarie, vineri dimineaţa. Ca să se respecte legea, contractele trebuiau înregistrate cu 24 de ore înainte, adică pe 19 ianuarie. În prezent, noi aşteptăm şi contractele lor de muncă în formă scrisă. Angajatorul susţine că acestea au fost semnate pe 14 ianuarie", a precizat George Albulescu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi.

Iaşi: Ultimele clipe de viaţă ale studentei care şi-a dat viaţa pentru o necunoscută

Potrivit acestuia, Alexandra Chelaru, tânăra care a fost externată în cursul zilei de ieri din spital ar fi fost angajată ilegal pe post de ospătar. Ea era în tură cu o altă colegă,  Ramona Bujoreanu, a cărui contract a fost înregistrat tot pe 21 ianuarie. În aceeaşi zi a fost trimis şi contractul de muncă al Ioanei Mihaela Cerbu şi al Cătălinei Gal, fetele figurând ca barman, respectiv ospătar.

Pub-ul din Tudor, neverificat de zece ani

Cu toate că au încercat să mimeze legalitatea, proprietarii barului vor fi sancţionaţi pentru muncă la negru. „Este muncă fără forme legale în momentul producerii incidentului. Angajatorul va fi sancţionat conform legii", a precizat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM. Dosarul tragediei în care şi-a pierdut viaţa Sorina Ferari a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Mama eroinei de la Iaşi: „Sorina era o fată foarte sufletistă“ (FOTO şi VIDEO)

„În ceea ce priveşte cazul tinerei decedate se fac cercetări pentru moarte suspectă. Momentan se fac acte premergătoare şi nu a fost începută urmărirea penală", a declarat Nadia Albu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, cei care au autorizat punctul de lucru al localului din campusul studenţesc susţin că spaţiul nu a mai fost verificat de la autorizare. Conform echipei de la Inspectorat prezentă la locul incendiului, acesta ar fi fost provocat de instalaţiile electrice necorespunzătoare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite