Iaşi: Ultimele clipe de viaţă ale studentei care şi-a dat viaţa pentru o necunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietena Sorinei Ferari (21 de ani) povesteşte cum şi-a petrecut seara de joi, când a avult loc incendiul din campusul „Tudor Vladimirescu“, împreună cu tânăra studentă. Cele două fete învăţau pentru un examen pe care şi Sorina ar fi trebuit să îl susţină pe 24 ianuarie. Din păcate, încercarea de a-i ajuta pe cei din jur i-a fost fatală.

Pe lângă declaraţiile pline de lacrimi ale mamei, Liliana Ferari, prietena Sorinei confirmă portretul eroinei. „Era o fată foarte sufletistă. Nu se certa cu nimeni. Învăţam împreună, ne ajutam una pe cealaltă", spune Diana.

Eroina de la Iaşi va fi înmormântată miercuri, acasă

Aceasta a povestit cu vocea gâtuită de durere ultimele clipe din viaţa Sorinei Ferari, exact înainte de a intra în barul în flăcări. Dacă nu şi-ar fi pierdut viaţa, eroina ar fi fost astăzi alături de colegii ei la unul dintre cele mai importante examene din sesiunea aceasta.

„Am învăţat împreună pentru examenul la Drept Civil şi Sorina voia aripioare de pui. Îi era poftă. Am mers în Class, un bar din Tudor şi am mâncat. După aceea, ne-am dus la copy centerul din spate, de lângă pub-ul care a ars să ne luăm foi şi pixuri. Atunci am văzut flăcările. Am spus să ne tragem mai la o parte, am stat chiar lângă fereastra unde au găsit-o. Sorina a dispărut după aceea de lângă noi. Am văzut-o că a intrat în bar cu fata cealaltă, cu chelneriţa, de mână", a povestit prietena eroinei de la Iaşi.

Mama eroinei de la Iaşi: „Sorina era o fată foarte sufletistă“ (FOTO şi VIDEO)

Aceasta confirmă din nou faptul că Sorina nu era angajată şi nici nu avea vreo legătură cu Pub 75, localul care a luat foc. „Ea nu lucra acolo, nu avea treabă cu ei", a spus Diana.

Inspectorii ITM nu au găsit nicio neregulă la pub-ul din Tudor

Pe lângă studiile la Facultatea de Drept de la Universitatea „Petre Andrei" Sorina Ferari era înscrisă şi la Şcoala Postliceală Sanitară de la Suceava, la specializarea Asistenţă Medicală.

Sorina, eroina de la Iaşi care a murit pentru a salva o altă viaţă

Inspectorii de Muncă spun că ancheta pe care au demarat-o în acest caz continuă. Compact Impex şi Compact Grup, cele două companii pe care funcţionează localul din complexul Tudor Vladimirescu nu au fost sancţionate niciodată în cadrul controalelor care au fost desfăşurate până acum.

„Barul a mai fost controlat, dar nu a primit niciodată sancţiuni. Nu putem face o legătură directă între controalele efectuate şi incidentul de săptămâna trecută. Dacă firmele nu au primit sancţiuni înseamnă că nu au fost probleme în momentul controlului. Nu pot garanta ce s-a întâmplat, de exemplu, la o lună după", a precizat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi.

Vezi aici o galerie foto cu rămăşiţele incendiului din Tudor Vladimirescu

Acesta susţine că în cursul zilei de astăzi, sau mâine, cel mai târziu, vor fi luate declaraţii şi de la Alexandra Chelaru, supravieţuitoarea incendiului. „Vom discuta şi cu ea imediat cum se va simţi mai bine, dar din toate declaraţiile de până acum reiese că Sorina nu avea nicio legătură cu angajatorul", a completat Tanasievici.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite