EXCLUSIV: Palasul dă peste cap traficul din Centru. Vezi aici principalele modificări ale circulaţiei auto din jurul Palatului Culturii (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „Adevărul de Seară" prezintă în exclusivitate toate intersecţiile şi restricţiile de circulaţie din jurul ansamblului rezidenţial. Printre cele mai importante schimbări se numără transformarea străzii Sf. Lazăr în sens unic, amenajarea unui nou sens giratoriu în Podu Roş şi lărgirea străzii Palat cu câte o bandă pe sens.

Constructorul ansamblului rezidenţial Palas a realizat un studiu de trafic privind organizarea circulaţiei auto şi pietonale din jurul Palatului Culturii. Proiectanţii au pus pe hârtie o serie de soluţii care vor fi implementate gradual, imediat ce Palasul va fi dat în funcţiune.

Iaşi: Şoferii contestă studiul de trafic de la Palas

Studiul de trafic se află în aceste zile pe masa Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei. Modificările din trafic vor fi puse în aplicare după ce aleşii îşi vor da avizul.

image

Tramvaie pe strada Palat

Pe bulevardul Anastasie Panu, studiul prevede să se păstreze cele două semafoare, dar să se renunţe la trecerile de pietoni. Proiectantul studiului a menţinut semaforizarea la intersecţia cu bulevardul Ştefan cel Mare.

Şmecherii din trafic, filmaţi în „exerciţiul funcţiunii“ (VIDEO)

„Iniţial voiam să amenajăm un sens giratoriu la intersecţia dintre Anastasie Panu şi Ştefan cel Mare pentru a renunţa la semaforizare, care implică puncte de conflict între maşini mai puţine şi viteză mai mică. Primăria ne-a transmis să nu prevedem acest lucru pentru că doreşte în viitor să închidă centrul şi să facă un pietonal", a spus Lidia Gaiginschi, lider de proiect al studiului de trafic.

Proiectul Palas, gaură în bugetul Iaşiului

Pe strada Palat, toate intersecţiile vor fi reorganizate. Şoferii vor putea utiliza două noi benzi, construite pe ambele sensuri prin îngustarea trotuarelor. În plus, municipalitatea va reintroduce circulaţia tramvaielor.

image

Prima intersecţie va fi între strada Palat şi prima arteră de acces în Palas. Pe noua stradă se va circula în dublu sens, doar că la ieşirea din ansamblul rezidenţial, va fi interzis virajul la stânga.Important este că în interiorul ansamblului rezidenţial toate străzi vor fi cu restricţii de viteză la 30 de kilometri la oră.

La a doua intersecţie dintre străzile Palat şi Sf. Andrei vor fi păstrate cele două semafoare şi va fi introdus un al treilea pe strada Palat.

Edilii ieşeni acoperă neregulile de la Palas. Terenul din spatele Palatului Culturii a fost trecut înapoi în domeniul public

În proiect apare şi o nouă stradă care va face legătura între Palat şi Cantemir. Aceasta va fi paralelă cu Sf. Andrei şi se va circula pe ambele sensuri, pe două benzi care se vor lărgi la contactul cu strada Palat.

Cea mai solicitată intersecţie va fi între această arteră, strada Palat şi a doua stradă de acces în Palas. Intersecţia va fi intens semaforizată pe toate cele trei străzi, vor treceri de pietoni şi staţie de tramvai în dreptul hotelului contruit în cadrul Palasului de Relu Fenechiu.

Răsplata lui Fenechiu: o felie de tort imobiliar

A patra intersecţie, între Palat şi Sf. Constantin şi Elena va fi mai simplă. „Pe această stradă se preconizează dirijarea vehiculelor de transport marfă din complexul Palas. Restul maşinilor vor avea acces interzis", a spus Lidia Gaiginschi.

Intersecţia dintre străzile Palat şi Sfântul Lazăr va fi amenajată cu sens giratoriu cu o bandă, iar maşinile care coboară pe strada Palat pot să-şi continue drumul înainte spre Podu Roş sau pot intra în sensul giratoriu din faţa BCR pentru a ajunge pe Sf. Lazăr, prevăzută cu sens unic dinspre Podu Roş.

image

Prima intersecţie pe Sf. Lazăr va fi cu strada de acces în Palas, prevăzută cu trecere de pietoni, semafor şi indicator pentru obligatoriu la stânga.

O altă intersecţie aglomerată va fi între străzile Sf. Lazăr, Smârdan şi strada de acces în Palas. Aceasta va fi intens semaforizată cu treceri de pietoni. Şoferii nu vor avea voie să parcheze pe străzile din jurul Palasului, fiind obligaţi să folosească doar locurile amenajate de investitor.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite