Iaşi: Şoferii contestă studiul de trafic de la Palas (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto nu cred că modificările rutiere anunţate de municipalitate vor fi puse corect în aplicare

Conducătorii auto sunt de acord, în principiu, cu reorganizarea circulaţiei rutiere din jurul Palatului Culturii, care vor fi implementate după finalizarea lucrărilor la ansamblul rezidenţial Palas.

Aceştia cred că traficul va fi descongestionat prin introducerea sensului unic pe strada Sf. Lazăr sau construirea unui sens giratoriu în faţă la BCR. „Tramvaiele ar trebui să circule ca înainte, iar sensul unic ar fluidiza traficul“, a spus taximetristul Marius Ailiesei.

„Nu este o idee bună doar folosirea parcării cu plată“

Un alt şofer este de părere că introducerea sensului unic pe strada Sf. Lazăr nu este o soluţie pentru că nu sunt străzi ocolitoare în zonă.
„Nu este o idee bună sens unic pe Sf. Lazăr. Dacă vii din Tătăraşi, poţi ajunge în Podu Roş doar dacă ocoleşti pe la Hala Centrală sau Tudor Vladimirescu, iar ambele zone sunt foarte aglomerate şi nu avem rute ocolitoare“, a spus Daniel Munteanu.

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Palasul dă peste cap traficul din Centru. Vezi aici principalele modificări ale circulaţiei auto din jurul Palatului Culturii (FOTO)

Iaşi: Proiectul Palas, gaură în bugetul Iaşiului

O altă problemă ridicată de şoferi este interzicerea parcării pe străzile din jurul Palas, mai ales pe Sf. Lazăr. „Dacă trebuie să folosim doar parcarea cu plată de la Palas nu este o idee prea bună, mai ales că pe Sf. Lazăr se lasă multe maşini“, a spus Dumitru Alexa. Studiul de trafic realizat de investitorul de la Palas a fost depus la Primărie din toamna anului trecut. Abia în martie a ajuns pe masa Comisiei de Circulaţie din Primărie. Interesul aleşilor pentru schimbările din trafic nu a fost prea mare.

„Nu am participat la şedinţa în care a fost prezentat acel studiu de trafic. Nu ştiu despre ce este vorba“, a spus viceprimarul Romeo Olteanu. „Ne-am uitat rapid pe studiul de trafic de la Palas pentru că a trebuit să treacă pe la toţi consilierii. Probleme ar fi cu sensul unic pe Sfântul Lazăr care ar încurca circulaţia auto“, a spus consilierul local Radu Botez.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite