Iaşi: Şmecherii din trafic, filmaţi în „exerciţiul funcţiunii“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer ieşean, sătul de neregulile din trafic, a postat pe www.youtube.com imagini cu şmecherii din Iaşi. Fie că este vorba de culoarea roşie a semaforului, prioritatea în trafic sau pur şi simplu bunul simţ, aceştia încalcă toate regulile pentru a lua faţa celorlalţi.

La baza pasarelei de la intrarea în Iași dinspre Bucium, şoferul din autoturismul Renault semnalizează că vrea să vireze la dreapta, deşi se află tocmai pe banda a treia.

Conducătorul auto începe să facă virajul, fără să se sinchisească că pe prima bandă circulă un autobuz care s-a înscris regulamentar pentru a face la dreapta. În cele din urmă, şoferul Renault-ului se convinge pe propria piele de ce se poate întâmpla când încalcă regulile de circulaţie.

Daţi click pe imaginea de mai jos pentru a vedea video:

image

Prioritate pentru ambulanţe? Ce e aia?

Şoferii cu tupeu nu se sinchisesc nici de maşinile de Ambulanţă. În exemplul de mai jos, toata maşinile trag pe dreapta pentru a face loc unui echipaj de Ambulanţă care vine din spate cu sirenele pornite.

Individul de la volanul automobilului Volkswagen Passat de culoare albă nu numai că nu se dă la o parte, dar chiar trece pe banda a doua, forţând şoferul Ambulanţei să treacă pe contrasens. Vezi video mai jos:

Cum se fentează semaforul din Fundaţie

Un alt şofer care nu ţine cont de nicio normă se dă în spectacol pe Bulevardul Independenţei, la semaforul din Fundaţie.

În primă fază, acesta taie calea unei alte maşini fără să semnalizeze. Ajungând în dreptul semaforului, care este pe roşu, acesta trage iniţial pe dreapta la intrarea pe o străduţă laterală.

Mai citiţi:

Accident în centrul Iaşiului. Un BMW a ajuns ornament de flori (FOTO şi VIDEO)

După ce grosul pietonilor traversează strada, şoferul tupeist se postează în faţa maşinilor care aşteaptă regulamentar la semafor. După câteva secunde de indecizie, se hotătăşte să-şi continue drumul.

Daţi click mai jos pentru a vedea acţiunea:

image

Cine mai are nevoie de semnalizare?

Deşi se laudă că au carnet de şofer de mult timp, unii şoferi par să fi uitat cu desăvârşire la ce e bună maneta de semnalizare.

Aşa se face că de multe ori ceilalţi participanţi sunt nevoiţi să anticipeze intenţiile maşinii din faţa lor. Vezi mai jos un caz elocvent:

Unde merge unul, încap doi

Culoarea roşie de la semafor este mai mult decorativă pentru unii şoferi. În cazul de mai jos, nu mai puţin de două TIR-uri intră în intersecţia dintre Bulevardul Primăverii cu Calea Chişinăului, deşi semaforul se face roşu.

Daţi click pe imagine pentru a vedea video:

image

Eu când vreau să depăşesc, depăşesc!

Nu în ultimul rând, şmecherii din trafic ştiu cum să facă depăşirile „cu stil". În cazul de mai jos, conducătorul dubei trece fără grijă pe contrasens, chiar dacă din faţă vine regulamentar un alt şofer. Acesta din urmă evită accidentul numai după ce frânează puternic şi virează spre dreapta.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite