Edilii ieşeni acoperă neregulile de la Palas. Terenul din spatele Palatului Culturii a fost trecut înapoi în domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Iaşi a decis în şedinţa ordinară de vineri să transfere terenul pe care se construieşte cel mai mare ansamblu urbanistic din Moldova, Palas, din domeniul privat înapoi în domeniul public al municipiului.

Iaşi: Bombă la Palas: Temelia proiectului, declarată ilegală

În acest mod, autorităţile pun în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă emisă de Curtea de Apel Oradea încă din noiembrie 2010.

Instanţa a anulat atunci hotărârile de Consiliu Local prin care a fost aprobată cedarea din domeniul public în cel privat al terenului de 12 hectare din spatele Palatului Culturii, precum şi asocierea cu firma privată.

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis. Şase imobile din ansamblul Palas au fost construite ilegal

„Terenul de pe strada Palat-Sfântul Lazăr a fost introdus în domeniul public aşa cum solicită hotărârea de la Oradea. Pasul următor ar fi întreruperea contractului şi identificarea unei alte formule de asociere", a spus prefectul Dragomir Tomaşeschi.  

Pentru a nu provoca discuţii pe marginea acestei decizii, primarul Iaşiului a recurs la un tertip. A propus pentru aprobarea un proiect de hotărâre pentru însuşirea domeniului public al municipiului, reactualizat, după care a negat că ar fi inclus şi terenul de la Palas.

„Nu este vorba de terenul din asocierea prin participaţiune pentru Palas. Este vorba de segmente din terenul care este al Primăriei din zonă", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Directorul Direcţiei de Administrarea a Patrimoniului Public şi Privat(DAPPP), din subordinea edilului-şef a lămurit problema. „Terenul aferent Palasului a trecut în domeniul public, pe baza Curţii de Apel Oradea. Nu l-am transferat până acum pentru că am aşteptat să reevaluăm toate terenului din patrimoniul public, pentru a emite o singură hotărâre", a spus Letiţia Palaga, directorul DAPPP.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite