Renunţă la catedră pentru a fi educatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olguţa Stânga vrea să fie educatoare pentru a nu mai face 50 de kilometri până la job. Dascălii titulari care au solicitat să fie detaşaţi la cerere au fost repartizaţi, astăzi, în şedinţă publică.

Citeşte şi:

Notă de titular, dar cu post de suplinitor

Şcoli care scapă de comasare şi şcoli care-şi închid definitiv porţile

Deşi au obţinut note de trecere la examenul de titularizare refuză un post la catedră

O profesoară de latină a reuşit să ia notă maximă la titularizare - 10

Antrenoare a lotului naţional de gimnastică aerobică, notată cu 3.60 la titularizare

Profesori prinşi cu fiţuica în mână: patru dascăli au fost eliminaţi de la titularizare

Luptă de gherilă pentru un salariu mic

Hunedoreanca de 30 de ani a intrat în sistemul de învăţământ în urmă cu 12 ani. Anul trecut a lucrat ca învăţătoare în localitatea Blăjeni Criş. Locuieşte în municipiul Brad şi, timp de un an, a făcut naveta, aproximativ 50 de kilometri zilnic, dus-întors, motiv pentru care din toamnă vrea să se mute în localitatea de domiciliu.

Va renunţa însă la postul de învăţătoare pentru cel de educatoare. „Am o fetiţă mică, de numai doi ani şi jumătate, şi vreau să-i fiu aproape”, a declarat cadrul didactic. Este conştientă că statutul de învăţătoare este superior celui de educatoare, dar consideră că a lucra cu copiii de la grădiniţă este la fel de important cu a-i învăţa literele şi cifrele în clasa I.

Va fi ceva nou pentru mine, chiar dacă am dublă specializare. Din punct de vedere al salariului, nu ştiu dacă vor  exista diferenţe. Oricum, se compensează prin faptul că nu voi mai da bani pe navetă. A fost o perioadă în care mi se decontau banii de transport, dar acum nu mai e aşa”, a adăugat Olguţa Stânga.

Situaţii similare

Alte zeci de profesori au solicitat, astăzi, să fie detaşaţi la cerere. Cea de-a doua etapă de repartizare a cadrelor didactice titulare  s-a desfăşurat în aceleaşi centre unde a avut loc examenul de titularizare, respectiv la Colegiul Naţional „Decebal” şi Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, ambele din Deva.
 
Carmen Purtător, 46 ani, este din oraşul Haţeg. Anul trecut a fost educatoare la grădiniţa din Vălioara, iar în anul şcolar 2010-2011 vrea să lucreze în comuna General Berthelot. Apropiere de domiciliu doreşte şi Floarea Bologh, 38 de ani. Are o vechime de 20 de ani ca învăţătoare şi speră să obţină un post în Certeju de Sus. „Locul pe care-l vizez este liber, întrucât profesorul titular de acolo s-a detaşat în interesul învăţământului. Prin urmare, sper să obţin ceea ce vreau şi să nu fie nicio problemă”, a precizat hunedoreanca.

Mişcarea personalului didactic va continua, mâine, cu şedinţele publice de repartizare prin suplinire.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite