Notă de titular, dar cu post de suplinitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Raţ a rămas dezamăgită după ce a primit un post de suplinitor calificat în comuna Hărău, departe de casă. Hunedorenii care vor preda ca suplinitori au fost repartizaţi pe posturi în şedinţă publică. Mulţi dintre ei se simt traşi pe sfoară de sistemul de învăţământ.

Mişcarea personalului didactic a continuat, astăzi, cu repartizarea prin suplinire a cadrelor didactice. După nebunia examenelor de titularizare, dascălii hunedoreni au ajuns acum la ultima etapă a procesului de împărţire a posturilor. Alina Raţ este una dintre zecile de persoane care au venit la şedinţa publică cu speranţe mari, dar au plecat dezamăgite.


„Am luat la examenul de titularizare nota 8.55, dar nu am prins niciun post de titular, pentru că au fost patru în tot judeţul. Speram să fiu repartizată la Crişcior, dar voi preda limba română tocmai la Hărău. Sunt din Brad şi, dacă până în toamnă nu apare nicio schimbare, voi face o navetă de aproape 80 de kilometri dus-întors”, a declarat hunedoreanca de 31 de ani.  Alida Miel, o altă colegă de breaslă, s-a aflat pentru prima dată la o şedinţă publică de repartizare a suplinitorilor. Este primul an când a dat examenul de titularizare, la care a luat 5.90. Predă engleza şi este tot din Brad, oraş în care speră să şi lucreze. „Pasiunea pentru copii, lucrul cu ei nu compensează în niciun caz salariul care e sub orice critică. Cu toate acestea, nu am alternativă, nu am unde să obţin alt job”, a spus tânăra de 24 de ani.

Dacă până în toamnă nu apare nicio schimbare, voi face o navetă de aproape 80 de kilometri.
Alina Raţ, suplinitor

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite