Profesori prinşi cu fiţuica în mână: patru dascăli au fost eliminaţi de la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru hunedoreni înscrişi la concursul de titularizare în învăţământ au fost prinşi de supraveghetori cu fiţuici. Doi dintre ei vroiau să obţină un post de titular în specializarea confecţii textile-tricotaje, iar ceilalţi doi în educaţie fizică şi sport.

Citeşte şi:

Luptă de gherilă pentru un salariu mic: a început bătălia pentru titularizare

Concurenţă acerbă la examenul de titularizare

Profesorii au arătat cât sunt de buni la practică

În momentul în care aceştia au fost prinşi cu copiuţe, au fost daţi, automat, afară din sala de examen. „Persoanele în cauză au fost eliminate pentru fraudă, prin urmare lucrările lor nu se vor corecta. În cazul în care se află în sistemul de învăţământ de minumum un an, pot cere continuitate pe baza notei obţinute la concursul de anul trecut. În caz contrar, pot participa la concursul care va avea loc luna viitoare pentru suplinitorii calificaţi şi necalificaţi, în limita posturilor care vor rămâne disponibile”, a declarat inspectorul şcolar adjunct Mate Marta.

Exceptând cei patru profesori care au încercat să copieze, alţi 102 au ieşit de bunăvoie din sală, imediat după ce au văzut subiectele pe care le aveau de rezolvat. „Aceştia şi-au motivat gestul prin motive personale”, a adăugat Mate Marta. Majoritatea s-a înscris la titularizare pe discipline precum educaţie fizică şi sport, limba şi literatura română, psihopedagogie specială şi educatoare.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a înregistrat, anul acesta, 1.320 de dosare pentru titularizare, detaşare la cerere şi continuitate. Din totalul celor 1.150 de candidaţi înscrişi pentru examenul de titularizare,desfăşurat ieri, 68 au absentat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite