Câte şcoli mai rămân după comasare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile care au dat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean au pierdut procesele deschise în instanţă. Reţeaua şcolară 2010-2011, la nivelul judeţului Hunedoara, va rămâne aşa cum a fost propusă spre aprobare Ministerului Educaţiei.

CLICK AICI PENTRU LISTA ŞCOLILOR CARE VOR FUNCŢIONA ŞI ÎN ANUL ŞCOLAR 2010-2011

Citeşte şi:

Mai bine educatoare acasă decât învăţătoare navetistă

Deşi au obţinut note de trecere la examenul de titularizare refuză un post la catedră

O profesoară de latină a reuşit să ia notă maximă la titularizare - 10

Antrenoare a lotului naţional de gimnastică aerobică, notată cu 3.60 la titularizare

Profesori prinşi cu fiţuica în mână: patru dascăli au fost eliminaţi de la titularizare

Luptă de gherilă pentru un salariu mic

După ce acum câteva luni a fost anunţată restructurarea unităţilor de învăţământ, nemulţumirile nu au întârziat să apară. Elevii au protestat, iar unele consilii locale nu şi-au dat acordul privind comasarea unităţilor de învăţământ. Ba mai mult, chiar au acţionat în instanţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ). Cu toate acestea, şcolile din judeţul Hunedoara nu vor scăpa de reorganizare. „Am avut trei procese cu primăriile Haţeg, Petrila şi Lupeni. Le-am câştigat pe toate. Rămâne de văzut dacă va face cineva recurs. În prezent, pot spune că reţeaua şcolară va rămâne aşa cum a fost propusă iniţial spre aprobare Ministerului Educaţiei”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru.

Învăţământul special scapă
În urma reorganizării şcolilor, din totalul celor 165 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, acreditate, care au activat în anul 2009-2010, doar 99 vor mai funcţiona începând din toamnă. S-au comasat, în principal, grădiniţe şi şcoli cu clasele I-VIII. Modificările vizează doar învăţământul de masă. Învăţământul special va rămâne neschimbat, adică cele trei şcoli cu clasele I-VIII din Hunedoara, Păclişa şi Simeria, acreditate şi cu personalitate juridică, vor scăpa de comasare. Restructurarea şcolilor va duce la desfiinţarea a 280 de posturi. Este vizat personalul nedidactic şi cel auxiliar.

 „A fost o adevărată nebunie, s-au anunţat o serie de schimbări, iar în final nimeni nu a mai ştiut care elev la ce şcoală merge. Deşi nu sunt mămică, mă interesează situaţia şcolilor şi tot ceea ce se întâmplă cu elevii”, a spus Aurora Rus (foto), 37 de ani, hunedoreancă.

                           

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite