Deşi au obţinut note de trecere la examenul de titularizare refuză un post la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sute de aspiranţi la postul de profesor titular nu au obţinut nici măcar nota cinci, cei care au reuşit refuză posturile. Principalul motiv este acela că oferta disponibilă este la prea mare depărtare de localitatea unde domiciliază


Gabriel Sălăşan, are 25 de ani, este din Haţeg şi a dat examen pentru a obţine un post de profesor de limbă engleză. Hunedoreanul a obţinut media 7, 45 la acest examen dar a refuzat posturile propuse. “Principalul motiv pentru care am refuzat să ocup un loc la catedră a fost acela că aveam drept opţiuni liceul din Densuş sau cel din Ilia. Eu sunt din Haţeg şi asta ar fi însemnat sau să fac o navetă de 70 de kilometri sau să-mi găsesc o locuinţă cu chirie. Din punctul meu de vedere este inacceptabil”, a declarat Sălăşean. Acesta a mai adăugat că este nemulţumit de legislaţia în vigoare şi că intenţionează să se retragă din învăţământ.

Profa de nota 10 nu are post titularizabil

Interesant este şi faptul că, Simona Sabău din Orăştie, singurul profesor din judeţ care a obţinut nota 10 la examenul de titularizare nu are post. Astfel, profa de nota 10 va trebui să se mulţumească, anul acesta, cu un post de suplinitor. La examenul de titularizare din acest an au participat peste 1.300 de candidaţi care s-au luptat pentru 105 posturi titularizabile. Mai mult de 100 dintre ei au ieşit din sala de examen considerănd subiectele prea grele. Patru dintre ei au fost eliminaţi din concurs fiind prinşi copiind.



Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite