Creşterea şi descreşterea carierei deputatului Mihai Boldea, avocatul interlopilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mihail Boldea
Deputatul Mihail Boldea

Parlamentarul de Galaţi a fost apărător în majoritatea proceselor penale în care erau implicaţi oameni din zona interlopă. Există suspiciuni că relaţiile dintre el şi interlopi depăşiseră de mult graniţa strict profesională.

UPDATE

Parlamentul a ridicat imunitatea deputatului Mihai Boldea. El poate fi acum percheziţionat, reţinut sau arestat

Cazul deputatului Mihai Boldea (36 ani), cercetat penal pentru participarea la un grup infracţional care a creat un prejudiciu estimat la un milion de euro, produce în continuare valuri. Parlamentul României a fost deja sesizat pentru ridicarea imunităţii parlamentare a avocatului, iar informaţiile despre activitatea controversată a lui Mihai Boldea încep să curgă. Cert este că tânărul avocat pare să aibă o cădere la fel de spectaculoasă pe cât i-a fost ascensiunea în politică şi avocatură.

Se strânge laţul. Arestarea deputatului Mihai Boldea a fost avizată de comisia juridică din Camera Deputaţilor

Procurorii DIICOT au cerut aviz pentru reţinerea şi arestarea deputatului Mihail Boldea

Deputatul Mihail Boldea este cercetat într-un dosar de fals şi uz de fals cu terenuri şi imobile. Tun de 1 milion de euro

Avocatul gălăţean Mihai Boldea a ajuns deputat, în 2008, ca urmare a susţinerii necondiţionate pe care a avut-o din partea liderului PD-L Mircea Toader. „Este un tânăr de mare viitor", îl lăuda Toader (şeful grupului PD-L din Camera Deputaţilor) pe Boldea în 2008, când îi susţinea cu ardoare candidatura.

Înainte de asta, Mihai Boldea s-a făcut remarcat prin două lucruri: politica şi procesele interlopilor.

Cariera politică a lui Boldea, de-a dreptul fulminantă

A debutat în politică în Partidul Democrat (în care s-a înscris din 2002, la 26 de ani), unde a fost foarte vocal şi a urcat rapid în ierarhie. În 2004 este ales preşedintele organizaţiei de tineret pe municipiu, iar în 2005 ajunge deja vicepreşedinte al organizaţiei municipale de „seniori", moment în care este numit şi purtător de cuvânt al partidului la nivel local.

În 2008 este ales deputat PD-L, iar în februarie 2009 devine vice-lider al grupului parlamentar al acestui partid.

Ulterior, în 2011, decide să demisioneze din PD-L (din cauza unui conflict cu mentorul său politic Mircea Toader) şi se înscrie în UNPR. În urmă cu circa două luni, Boldea s-a înscris în partidul lui Dan Diaconescu, pe listele căruia intenţiona să candideze din nou pentru Parlament.

Parlamentarii gălăţeni, în cazul ridicării imunităţii deputatului Boldea: „Vom vota în sensul justiţiei!"

VIDEO Deputalul Mihai Boldea:”Trăiesc un coşmar care durează de un an şi jumătate!”

Avocatul interlopilor

Însă notorietatea câştigată de Boldea în justiţie depăşeşte succesul acestuia în politică. A intrat în avocatură în 1998, la cabinetul lui Alexandru Bălan (fost preşedinte al Curţii de Apel Galaţi), iar în doar doi ani şi-a făcut propriul cabinet.

Toate marile procese în care au fost implicate persoane din lumea interlopă l-au avut pe tânărul avocat în prim-plan. El i-a reprezentat în procese, printre alţii, pe fraţii Corduneanu (din Iaşi; aceştia au fost judecaţi la Galaţi pentru şantaj), pe Marian Ivan (lider interlop asasinat în plină stradă în urmă cu câţiva ani), pe cei din clanul Lazărilor (trafic de carne vie de 3 milioane de euro; culmea e că unul dintre membrii clanului este co-inculpat în actualul dosar instrumentat de DIICOT), dar şi pe membrii clanurilor care au participat la marile „tunuri" de la combinatul siderurgic.

De altfel, Boldea reuşise, la un moment dat, să deţină monopolul pe astfel de clienţi, în defavoarea avocaţilor Gigel Potrivitu şi Alexandru Bălan, care erau deschizătorii de tradiţii în apărarea interlopilor.

Procurorii DIICOT le-au cerut notarilori gălăţeni mai multe documente considerate suspecte, care pot fi probe în „Dosarul Boldea”

Şase dintre cele opt persoane reţinute în cazul Boldea au primit mandate de arestare de 29 zile

Nu puţini sunt cei care spun că Boldea a trecut de fapt graniţa în tabăra cealaltă şi că interlopii au devenit partenerii lui de afaceri. Relevantă în acest sens este şi declaraţia dată chiar de el pe blogul personal, în care încearcă să spună despre interlopi că sunt, aşa, doar nişte băieţi mai speciali.

Ponderea clienţilor mei erau oameni acuzaţi de diverse fapte grave şi se spunea că sunt avocatul lumii interlope. Era vorba lumii, nu a mea! E impropriu spus lume interlopă. E o lume specială a lor, a băieţilor... Nu am avut astfel de legături. În momentul în care vine la tine, indiferent de statutul lui socio-economic, e un client ca toţi clienţii. Îi spun ce soluţii există. Dacă eşti fair-play de la început n-are de ce să-ţi fie teamă, pentru că el ştie la ce să se aştepte. Nu-i convine, merge la altul! În dosarele în care erau probe clare de vinovăţie am preferat să stau în banca mea şi să-i las pe alţii. Acum mi-am diversificat activitatea, am intrat şi pe civil şi pe comercial", scrie el pe blog.

Pe acelaşi blog, el vorbeşte despre familie ca despre valoarea supremă. Afirmaţia este perfect valabilă când vine vorba despre fraţii lui, cu care are o relaţia bazată pe donaţii reciproce şi împrumuturi financiare consistente. În căsnicie, însă, principiul n-a funcţionat. Însurat în 2001, Boldea a divorţat doi ani mai târziu.

Cine este Aurora Luchiniuc, al doilea nume „greu” din „Dosarul Boldea”?

Prefectul judeţului Galaţi a concediat-o pe consiliera sa Aurica Luchiniuc, cercetată în cazul vânzărilor ilegale de terenuri şi clădiri

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite